Ana SayfaEkonomiÇin'den Türkiye Daveti!

Çin’den Türkiye Daveti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping tarafından yapılan davet sonrasında 65 ülkenin toplanmasının planlandığı zirve için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da davet edildi. 

2013 yılının sonunda Çin tarafından yapılan açıklamalar sonrasında modern ipekyolu projesinin farklı bir şekilde hayata geçirilmesinin planlandığı açıklanmıştı. Bunun ardından projenin hayata geçirilmesi ile birlikte ticaretin tekrar artırılması ve bu sürece 65 farklı ülkenin dahil edilerek bir anlamda çeşitliliğin artırılması planlanıyor. Yapılacak olan toplantıda 65 ülkenin katılımının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yapılacak olan toplantının Çin’in başkenti olan Pekin kentinde 14 15 Mayıs tarihlerinde yapılması bekleniyor. 

Çin Devlet Başkanı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da toplantıya katılması beklenen isimler arasında davet edildi. İpekyolu projesi için Türkiye’nin oldukça önemli bir yere sahip olduğu, orta koridor görevini üstlendiği belirlendiği için toplantıda fikirlerinin ve yer aldığı konumun tartışılabileceği belirlendi. Toplantı daveti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu yanıt verildiği ve belirlenen tarihlerde ikili görüşmelerinde yapılması için Çin ziyareti yapması bekleniyor. Son dönemlerde Türkiye ile Çin arasında ikili yakınlaşmaların gerçekleştirmesi yeni çalışmaların yapılabileceği ümidi taşınmaya başladı. Daha önceki dönemlerde yapılan görüşmelerin ardından füze savunma sisteminin görüşüldüğü açıklanmıştı. Yapılacak olan bu görüşmelerin politik açıdan da önemli olduğu konuşuluyor. 

Yapılması planlanan yeni çalışmanın Çin’in Batıya karadan ve denizden yapacağı bir hamle olarak değerlendirmesi dikkat çekiyor. Bunun ardından Türkiye’nin de bu projeyi beklediği ve önemli bir adım olarak kabul ettiği konuşuluyor. Yapılacak olan çalışmanın sonraki dönemlerde Türkiye için yeni projelerin eklenebileceği sinyallerini de oluşturduğu için bu konuda önemli adımların atılması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.