Ana SayfaGündemŞehit Ailelerine Özel Konut Kredisi

Şehit Ailelerine Özel Konut Kredisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet tarafından şehit aileleri için verilen destekler devam ediyor. Bunun ardından şehit ailelerine 102 milyon lira civarında konut kredisinin verilmesi planlanıyor. 

Şehit ailelerine, dul ve yetimlere devlet tarafından verilen desteklerin hız kesmeden devam ettiği öğrenilirken son zamanlarda Resmi Gazetede yayınlanan yeni bir karar sonrasında konut kredisinin verileceği açıklandı. faizsiz konut kredisi için yönetmelik üzerinde birtakım değişikliklerin yapılmasına karar verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kişilere hak sahipliği konusunda belge verilmesi halinde faizsiz kredi imkanı sağlanabilecek. Ancak bu süreç içerisinde kurum tarafından aylık bağlanamamış olan kişilerin seçilmesi tercih sebebi olarak değerlendiriliyordu. 

Yapılan yeni yönetmelik değişikliğinin ardından artık faizsiz konut kredisi için aylık bağlanmama şartının aranmadığı açıklandı. Yapılan kurum değerlendirmelerinin ardından düşük maluliyet derecesinin karşılığı olarak aylığın dörtte biri tutarındaki oran başlangıçta taksit olarak değerlendiriliyor. Taksit tutarının eksiksiz ve aksatılmadan banka şubelerine yatırılmasının ardından şehit yakınlarının da istedikleri evi daha kolay imkanlarla satın almaları için bazı fırsatların sunulduğu açıklandı. 

Devlet tarafından destek anlamında verilen kredilerden son 25 yıllık zaman içerisinde 14 bin 255 kişinin sorunsuz olarak yararlandığı öğrenildi. Bu yıl verilecek olan kredi miktarı şimdiden merak konusu olmuştu. Yapılan çeşitli düzenlemelerin ardında 2017 yılı için kredi miktarı açıklandı. Bu yıl faizsiz kredi için 102 milyon lira kredi uygulanmasına karar verildi. Sadece ocak ayı içerisinde kredi imkanlarından 115 kişinin yararlandığı ve 11 milyon 622 bin lira oranında bir kredinin kullanıldığı açıklandı. Yapılan bu düzenleme sonrasında hak sahibinin istediği yerden istediği konutu alabilmeleri sağlanacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.