Ana SayfaEkonomiCazibe Merkezlerine Yoğun Başvuru Devam Ediyor

Cazibe Merkezlerine Yoğun Başvuru Devam Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cazibe merkezleri için başvuru yarışı hız kesmeden devam ederken şimdiye kadar 3 bin 215 başvurunun geldiği açıklandı. 

Ekonomide meydana gelen derin çatlakların kapatılması, istihdam oranlarının tekrar ayağa kaldırılması için bazı devlet teşvikleri verilirken bu konuda devrim niteliğinde olan yeni bir düzenlemenin yapılmasına karar verilmişti. Özellikle gelişim sağlaması beklenen Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde bazı illerde cazibe merkezlerinin kurulmasına, böylece kalkınmanın sağlanmasına karar verilmişti. 

23 ili kapsayan cazibe merkezi programlarına yatırımcıların ilgisinin çok yoğun olduğu belirlendi. Henüz başvurular devam ederken şimdiye kadar başvuru sayısının 3 bin 215 olduğu belirlendi. Bu başvuruların değerlendirme aşamasında olduğu belirtilirken yatırım için öngörülen rakam dudak uçuklattı. Başvurularla birlikte yapılması beklenen yatırım tutarının ise 75 milyar liraya kadar ulaştığı açıklandı. Hükümet tarafından konu hakkında yapılan açıklamalar dikkate alındığı zaman cazibe merkezi programlarına yapılan başvuru oranının kendilerini de şaşırttığını dile getirmeleri dikkat çekti. Yapılan açıklamalarda bu kadar yoğun bir başvuru oranının beklenmediğini dile getirmeleri dikkat çekti. 

Yapılan başvuru oranının bu kadar yüksek olmasının aynı zamanda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki mevcut potansiyelin ve ışığın ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Başvuruların değerlendirilmesinin ve yatırımların hayata geçirilmesinin ardından bölgede kalkınmanın hızlı bir şekilde gerçekleşmesi, istihdam oranlarının artırılarak işsizliğe büyük oranda çare bulunması bekleniyor. Özellikle terör bölgesi olan bu yerlerde yapılan çalışmaların sona gelindiği özellikle bildirilirken terörün tamamen ortadan kaldırılması ile birlikte bu şahlanmanın gerçekleşeceği konuşulanlar arasında yer alıyor. Büyük bir gelişim örneğinin yaşanması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.