Ana SayfaEkonomiFındık Fiyatı 10 TL'ye Yükseldi! Üretici Pazara İnmeye Hazırlanıyor

Fındık Fiyatı 10 TL’ye Yükseldi! Üretici Pazara İnmeye Hazırlanıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fındık Fiyatı İki Haneli Rakamlara Yükseldi

Fındık fiyatlarındaki yükseliş trendi üreticinin yüzünü güldürdü. Birkaç haftadır yükselişe geçen fındık fiyatı çift haneli rakamları görmeye başladı.

Yükselişe geçen fındık fiyatı ardından Altınordu Ziraat Odası Başkanı açıklama yaptı. Başkan Selami Akarsu “Fındık fiyatındaki yükseliş devam ediyor” dedi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı fiyatların dokuz liraya kadar gerilediğine işaret ederek, “Son haftalardaki artış bizleri umutlandırdı” şeklinde konuştu. Selami Akarsu fiyatların yükselişe geçmesinde Odalarınca hazırlanan raporların payı olduğunu söyledi. Hazırlanan raporları bakanlara ve milletvekillerine ulaştırdıklarını ifade eden Selami Akarsu, “Bölge milletvekillerimiz ve Bakanlarımız kendilerine ilettiğimiz raporlar ardından fındık fiyatları hakkında bazı açıklamalar yaptılar. Bu açıklamalar ve bölgemizi ziyaret eden milletvekilleri sayesinde fındık fiyatı yeniden iki haneli rakamları gördü” dedi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı şu anda fındık fiyatının 10 TL civarında işlem gördüğünü kaydetti. Bu fiyat seviyesinin de düşük olduğunu ifade eden Oda Başkanı, “Üreticimizin ümidi artışın devam etmesi yönünde. Eski fiyatlarla şimdiki fiyatı kıyasladığımızda fındık fiyatı iyi bir seviyede. Fakat yine de umudumuz fiyatların hak edilen seviyeye gelmesi” diye konuştu.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı fındık için önemli bir ay içerisinde olduklarını açıklamasına ekledi. Selami Akarsu, “Bu ay ve önümüzdeki ay fındığın kaderini belirleyen aylar olacak. Çünkü bu iki aylık dönemde bir sonraki hasadın bakımı yapılacak. Ve bir sonraki hasadın ürünleri kendini gösterecek. Mart ve Nisan aylarında fındık üreticisi verimi arttırmak için gübre alımı yapmak zorunda. Buda üreticinin para harcamak zorunda olduğunu gösteriyor. Haliyle fındık üreticisi de depolarında bekleyen fındıkla yeni hasadın ilk filizlerini karşılaştıracak. Hem pazar fiyatları hem de yeni hasadın filizleri takip altına alınacak. Eğer fındık fiyatları böyle yükselmeye devam ederse üretici deposunda bekleyen ürünü pazara indirerek, hasadı nakite çevirerek, önümüzdeki yıl için fındık ağaçlarının bakımı para harcayacak” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.