Ana SayfaEkonomi1.7 Milyon Kişiye Müjde Verildi!

1.7 Milyon Kişiye Müjde Verildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet tarafından hazırlanan yasa taslağı sonrasında yeni bir çözüm paketi hazırlandı. 1.7 milyon kişiyi ilgilendiren çözüm paketinin 3 yıl boyunca devam etmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen büyük esnaf buluşması merakla beklenirken ikinci bir müjdenin daha geldiği öğrenildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni paket sonrasında destek çalışmalarının bu konu üzerinde yoğunlaştırılması ve hayatta geçirilmesi bekleniyor. Yapılacak olan destek çalışmasının ardından esnafları yakından ilgilendiren yeni bir markalaşma çalışmasının başlandığı belirtildi. Artık esnafın yurt dışında da bir marka haline gelmesi için yeni çalışmaların yapılması planlanıyor. 

Halk Bankası tarafından şimdiye kadar esnaflara kullandırılmış olan kredilerin bir incelemesinin yapılması sağlanacak. Bu alanda 1.7 milyon esnaf ve sanatkarı ilgilendirecek durum karşısında sektördeki yerlerinin tespit edilmesi için yeni bir düzenlemenin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yarın gerçekleştirilecek olan toplantıya 81 ilden esnafların katılması beklendiği için büyük esnaf buluşması olarak nitelendiriliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan markalaşma çalışmaları sonrasında projeye Kalkınma Bakanlığının da onay verdiği öğrenildi. Nisan ayında projenin ihalesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yurt dışında markalaşma çalışmalarının yürütülmesi için şimdilik sadece deri, giyim, ayakkabı, çanta, mobilyacılık ve kuyumculuk alanlarının seçildiği açıklandı. 

Projenin 3 yıl boyunca devam etmesi bekleniyor. İlk yılının hazırlık aşaması için kullanılacağı belirlenirken ikinci yılının ise uygulama aşamasını oluşturması bekleniyor. Projenin sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesi ve çalışmaların eksiksiz olarak tamamlanması adına 4 üniversite ile bu konuda anlaşmanın yapıldığı açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.