Ana SayfaEkonomiGDO’ lu Ürünlere Geçit Verilmedi

GDO’ lu Ürünlere Geçit Verilmedi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke gündeminde oldukça yer bulan ve vatandaşlar tarafından tepki çeken GDO’ lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) ürünler hakkında Tarım Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 ve 2017 yıllarında içeriğinde soya bulunan 112 ürün gümrük kapılarında tespit edildi. GDO tespit edilen ürünler genellikle çocukların tükettiği bisküvi, cips, çikolata ve şekerleme gibi ürünlerden oluşuyor. Bu ürünlerin gümrük kapılarından geri döndürüldüğünü ve ülkeye girişine izin verilmediğini açıklayan yetkililer konu hakkında çalışmaların titizlikle devam ettirildiğini ve bu konuda kesin kararların uygulandığını belirtti. Adana’daki ekmeklerde katkı maddesi bulunmasına yönelik iddialar üzerine hareket geçen Tarım Bakanlığı ürünlerin bakanlık laboratuvarlarında da inceleneceğini ve yapılan testler sonrasında üründe GDO olup olmadığı ya da bulaşıklık olup olmadığı konusunda bilgi verileceği belirtildi.

GDO Serbest Ülkeler

Ekmekte GDO hakkında açıklama yapan yetkililer, ekmekte GDO olmadığını ancak katkı maddesinin kullanılıp kullanılmadığının henüz belli olmadığını belirtti. Gümrük kapılarından geri döndürülen ürünler hakkında açıklama yapan yetkililer GDO’ lu olduğu tespit edilen 112 ürünün ülkelerine geri gönderildiğini ancak GDO’nun serbest olduğu ülkelerden yapılan ithalatlara karşı daha dikkatli olunduğunu belirtti. Özellikle Çin, ABD ve Hindistan’da GDO’nun serbest olmasının ithalat konusunda hassasiyet gerektirdiğini belirten yetkililer, bu ülkelerden gelen ürünlerin tamamının denetlendiğini söyledi.

7 Üründe GDO Var

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yurt içinde 7 üründe GDO olduğu tespit edildi. Tespit edilen ürünlerin soya kıyması olduğunu ve yem olarak ithal edildikten sonra soya kıymasına dönüştürülmüş olabileceğini belirten yetkililer, konu hakkındaki çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.