Ana SayfaEkonomiRusya’nın Türkiye’ye Suçlaması!

Rusya’nın Türkiye’ye Suçlaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin, DTÖ Kurallarını İhlal Ettiğini İddia Etti

Rusya skandal bir açıklama yaptı. Rus Tarım Bakanı Yardımcısı “Türkiye, Dünya Ticaret Örgütü kurallarını hiçe sayıyor” dedi.

Rus tarım bakanı Sergey Levin tarafından yapılan skandalın konusu, Dünya Ticaret Örgütü kuralları ve Türkiye oldu. Levin Türk tarafının kuralları ihlal ettiğini iddia etti. Açıklamasında Türkiye’nin ülkede kamu tarafından sübvanse edilmekte olan değirmen sanayisi işaret edildi. Türkiye’nin bütün Arap yarım adası ve Asya piyasasını aldığını ifade eden Levin, bu şekilde örgüt kurallarının ihlal edildiğinin altını çizdi.

Ülkenin tarım bakan yardımcısı olan Sergey Levin’in bu açıklama için “vergisiz sevkiyat” kararını beklemesi ise manidar olarak yorumlandı. Duruma karşı oldukça sinirli görünen Levin, Türkiye’nin bu kararı sonrasında ilk tepkisini vermiş oldu.

Türkiye, ülkeden yapılmakta olan özellikle buğday gibi tahıl ürünlerini kapsayan “vergisiz sevkiyat lisansları” hakkında yeni bir karar almış, lisansların verilmesi noktasında durdurma kararını açıklamıştı. Bu karar ardından 15 Mart tarihinden itibaren Rus tahıl ürünlerine yüzde 130 oranında vergi uygulamasına gidilmişti.

Rus tarafından yapılan açıklamaya göre ülke 2016 yılının temmuz ayından bu güne kadar Türkiye’ye toplam elli bin ton kadar tahıl ürünü (Arpa) gönderdi. Bu açıklamayı Tarım Piyasası Enstitüsü yaptı.

Federal Tahıl Kalitesi ve Güvenlik Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise, sezonun başladığın günden Martın ortasına kadar Rusya Türkiye’ye 2,1 milyon tonluk buğday gönderdi. Ayçiçek küspesindeki miktar ise 421 bin ton olarak kaydedildi. Tüm bu veriler değerlendirildiğinde Türkiye’nin Rusya’dan ithal ettiği tahıl ürünü miktarının yüzde 44’lük oranda azaldığı görüldü. Toplam miktarın 107 bin ton civarında gerçekleştiği de gözlemlendi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.