Ana SayfaEkonomiHekimlere 2. Özel Hastanede Çalışma Kapısı Açıldı

Hekimlere 2. Özel Hastanede Çalışma Kapısı Açıldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Özel hastane yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Doktorlar ikinci bir hastanede daha çalışabilme hakkı kazandı.

Kariyerlerine özel hastaneden devam eden doktorlara iyi haber geldi. Özel hastane bünyesinde çalışmakta olan doktorlara farklı bir özel hastanede daha çalışma hakkı tanıyan değişiklik ilgili yönetmelikte yapıldı. Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında, ikinci bir hastanede çalışma hakkı elde eden doktorlar bu haberi sevinçle karşıladı.

Mesai Sonrası Başka Hastanede Çalışabilecekler

İlgili yönetmelikte yapılan düzenleme ardından doktorlar için ikinci bir özel hastanede çalışma kapısı açılmış oldu. “Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarında özel hastane bünyesinde çalışmakta olan doktorlar, farklı bir hastanede mesai sonrasında da çalışabilecek.

İkinci Özel Hastanede Sözleşme Yapılacak

Söz konusu yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, bağlı bulundukları özel hastane kurumundaki mesai saatleri haricinde farklı bir özel hastanede çalışmaya devem edebilecek yada nöbet tutabilecek. Yine aynı şartlar geçerli olmak üzere tıp merkezleri kurumlarında çalışma yapabilecek. Özel hastane ve tıp merkezlerinde istihdam olan hekimler sözleşme yapılarak çalışma fırsatı elde edebilecek.

Bunun yanı sıra özel hastaneler, ilgili bakanlıktan alınacak izin çerçevesinde sağlık ünitelerini farklı bir özel hastaneye devir edebilecek. Özel hastaneler ya da tıp merkezleri karşılıklı olarak personel değişimine gidebilecek.

Hastanelere Birleşme Hakkı Verildi

İlgili yönetmelikte yapılan diğer bir düzenleme ise özel hastanelerin birleşmesi noktasında hayata geçti. Buna göre özel hastaneler yatak sayılarını koruyarak birleşebilme hakkına sahip oldu. Sağlık kurumları ile birleşme sayesinde kurumlar bünyelerinde 33 ve üzeri kadro bulundurursa, yatak kapasitesini de yüze yükseltebilecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.