Ana SayfaEkonomiİhracatçıya ‘Yeşil Pasaport’ Yasallaştı!

İhracatçıya ‘Yeşil Pasaport’ Yasallaştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İhracatçıya yeşil pasaport uygulaması hakkındaki karar Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

İhracat yapan firma yetkililerine verilmesi öngörülen yeşil pasaportta son dakika gelişmesi yaşandı. Bir süredir gündemde olan fakat neticelendirilmiş, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi konusu netlik kazandı.

Bakanlar Kurulu tarafından yeşil pasaport uygulaması hakkında verilen karar Resmi Gazetede yayımlandı. Böylelikle ihracat yapan firmaların ortakları, yetkilileri ve çalışanları yeşil pasaport alma hakkı kazandı. Yaşanan gelişmeyi olumlu karşılayan ihracatçılar, uygulamanın kapsamlı olmasına da memnun oldu. Hususi damgalı pasaport uygulaması bu gün itibari ile yasallaştı.

İhracat Tutarları Baz Alınacak

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen esaslar şöyle belirlendi. Geçen 3 yıl içerisinde ihracat miktarı 1 ile 10 dolar arasında değişen firmalara bir kişi olmak üzere yeşil pasaport verilecek. 10 milyon ile 25 milyon dolar arasında ihracat gerçekleştirmiş firmalar ise 2 kişilik hakka sahip olacak. 25 ile 50 milyon dolarlık ihracatı hayata geçirmiş firma yetkililerinden 3 kişi yeşil pasaport alma şansı elde edecek. 50 ile 100 milyon dolar seviyesinde ihracata imza atan firmalardan ise 4 kişi hususi damgalı pasaport alma hakkına sahip olacak. Yüz milyon dolardan fazla ihracat yaptığı belirlenen firmalara ise 5 kişilik yeşil pasaport hakkı tanınacak. İhracat tutarları ise ilgili bakanlık tarafından tespit edilecek. Ekonomi Bakanlığı bu tutarlarda ihracat yapmış olan firmaların tespiti ardından, firma listelerini bölge müdürlüklerine ve ihracatçı birlikleri bünyelerine iletecek.

Hususi damgalı pasaport uygulamasından yararlanmak isteyen firmalara ifade edilen şartlar dahilinde 2 yıl geçerli olmak üzere yeşil pasaport verilecek. Firma yetkililerinin, ortaklarının ve çalışanların hak kazanacağı yeşil pasaport uygulaması sadece söz konusu kişileri kapsayacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.