Ana SayfaEkonomi100 Bin KOBİ Para Bekliyor

100 Bin KOBİ Para Bekliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelindeki ekonomik durgunluğun önüne geçmek, piyasalarda hareketlilik sağlayarak para akışını sağlamak ve esnafın rahat bir nefes almasını sağlamak amacı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından verilecek olan 2017 yılı Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine dair önemli açıklamalarda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilk etapta ülke genelinde yoğun bir ilgi ile karşılanan ancak 15 bin KOBİ’nin faydalandığı ancak daha sonra sicil affının çıkması ile 460 bin KOBİ’nin kredi imkanından faydalanabileceği projenin son durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplam 460 Bin KOBİ

Kredi kapsamında toplamda 460 bin adet KOBİ’nin bulunduğunu belirten Özlü, KOBİ’lere kredi kullandırılması işlemlerinin halen devam etmekte olduğunu, şimdiye kadar 28 bin 213 KOBİ’nin KOSGEB tarafından sunulan krediyi kullandığını, tüm işlemlerini tamamlayan ve bankaca kredi verilmesi uygun görülen KOBİ sayısının ise 63 bin 354 olduğunu bu kapsamda toplamda 100 binden fazla KOBİ’nin kredi işlemlerini tamamladığını ve paralarını alma sürecinde olduğunu söyledi.

İşlemler Detaylı

KOSGEB kredisinden faydalanma sürecinin kısa bir zaman dilimi olmadığını belirten Özlü, KOBİ’nin başvurusu, hakkında istihbarat yapılması değerlendirilmesi gibi işlemlerin uzun sürdüğünü, teminat gibi önemli bir detayın sürecin uzamasını sağladığını, KOBİ’lerin teminat sorunu aşmak için bankaya 2 kefil göstermesi gerektiğini, teminatı olmayan KOBİ’lerin bu şekilde kredi alabileceğini söyledi.

Yüksek Oran Ticarette

İzmir’deki kredi başvuruları hakkında bilgi veren Özlü, toplamda 28 bin 659 işletmenin bu krediyi almaya hak kazandığını ve işletmelerin 13 bin 269 tanesinin ticaret alanında faaliyet gösteren işletmeler olduğunu, 1514 şirketin imalat alanında, 1990 şirketin ise inşaat alanında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.