Ana SayfaGündemYabancılar Tatil Harcamalarını Karttan Yaptılar

Yabancılar Tatil Harcamalarını Karttan Yaptılar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Turizm sezonunun açılmasına çok az bir zaman kalmışken yapılan değerlendirmeler sonrasında yabancıların tatil harcamaları için kartlara yüklendikleri tespit edildi. 

Şubat ayı değerlendirmesi yapıldığı zaman banka ve kredi kartı üzerinden yapılan harcamaların arttığı tespit edildi. Sadece şubat ayı içerisinde kartlarla yapılan ödeme miktarının 46.8 milyar lira olduğu belirlendi. Genellikle yapılan harcamaların büyük bir kısmının kredi kartları ile yapıldığı tespit edildi. Turizm sezonunun açılmasına az bir zaman kalmışken erken rezervasyon imkanlarından yararlanmak ve yazın maddi anlamda sıkışmamak isteyen pek çok kişinin seyahat acentelerinden tatil satın aldıkları belirlendi. Satın alınan tatillerin ödemelerinin büyük bir kısmının da kredi kartı üzerinden yapılması dikkat çekti. 

Bankalararası Kart Merkezi tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından geçen yıla kıyasla bir inceleme başlatıldı. Bu inceleme sonrasında geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın Şubat ayında kredi kartı kullanım oranının yüzde 30, banka kartı kullanım oranının ise yüzde 6 oranında arttığı açıklandı. Sadece ticari amaçla hizmet veren kredi kartlarının ise şubat ayında yapılan harcama miktarı 8.9 milyar lira olarak belirlendi. Her geçen gün kredi kartı ve banka kartının alışveriş sırasındaki kullanımı artıyor. 

Bu süreçte yapılan incelemelerde banka verileri yabancı kredi kartları ile ülkemizde yapılan harcamalarında arttığını belirledi. Verilere göre yabancı kredi kartları ile 1.1 milyar lira civarında ödeme yapıldığı belirtildi. Özellikle erken rezervasyon imkanlarından yararlanmak için bankaların kredi kartları ile tatil alışverişlerini karşıladıkları öğrenildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.