Ana SayfaGündemMaaşlar Artık Devletten!

Maaşlar Artık Devletten!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Stajyerler için devlet tarafından verilmesi planlanan maaş katkısının yapılan düzenlemeler sonrasında artık resmi hale getirildiği açıklandı. Öğrencilere maaş dönemi artık resmen başlıyor. 

Meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin zorunlu olarak staj yapma imkanları bulunduğu için her yıl bu konuda bir arayışa girdikleri belirleniyor. Bu süreç içerisinde yaz aylarının yaklaşması ile birlikte staj aramak için harekete geçtikleri biliniyor. Okulun olmadığı yaz aylarında binlerce öğrenci daha iyi öğrenmek ve bu konuda tecrübe kazanmak için staj dönemlerini başlatmak için harekete geçecekler. 

Stajyerlerin ücretleri ilk zamandan bu yana kadar hep tartışma konusu haline geldi. Bu süreç içerisinde hükümet kafa karışıklıklarının önüne geçebilmek için duruma el koydu. Stajyerlerin ne kadar ücret almaları gerektiği konusunda yeni bir düzenleme yapıldı ve bu konuda olması gereken sınırlar çizildi. Artık öğrencilerin yapmış oldukları staj süreleri kapsamında önemli bir destek almaları gerektiği planlanıyor. 2017 yılında öğrencilerin alacakları staj ücretlerinde önemli bir artışın yaşandığı görüldü. Öğrencileri çalıştırıp acımasızca maaş vermeyen işletmelerin gerçekleştirmiş oldukları suistimallerin önüne geçilmesi planlananlar arasında yer alıyor. Artık hükümet tarafından gerçekleştirilen düzenlemeler sonrasında bir alt limit belirlenmiş oldu. 

Yirmi ve üzerinde çalışanı olan işyerlerinin öğrencilere asgari ücretin yüzde 30’undan az ödeme yapmamaları bekleniyor. İşletmelerin daha fazla küçülmesi sonucunda ise asgari ücretin yüzde 15’lik kısmının aşağına düşülmemesi planlanıyor. Ancak bu rakamlar alt limit olarak belirlendiğinden dolayı daha fazlasının gerçekleştirilmesi konusunda işverenler tamamen serbest olacaklar. 2017 yılında tüm staj yapan öğrencilere verilecek olan ödemelerin devlet desteği ile sağlanması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.