Ana SayfaEkonomiRusya’da Domates Cep Yakıyor!

Rusya’da Domates Cep Yakıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya’nın uyguladığı domates ihracatı yasağı Rus vatandaşlarının cebini yakıyor. Rusya ile olan gergin ilişkiler düzeldi iki ülke arasındaki soğuk hava rüzgarları son bulmuş gibi görünse de turizm konusunda esnek davranan ve vatandaşlarını Türkiye’ye yönlendiren Rus hükümeti aynı esnekliği Türkiye’den giden ihracat ürünlerinde göstermiyor. Türkiye’den Rusya’ya gidecek ihracat ürünlerine kota koyan ve ihracatta başı çeken domates gibi lokomotif ürünlerin Türkiye’den girişine izin vermeyen Rus hükümeti aldığı bu karar ile vatandaşının cebine zarar veriyor. Türkiye Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’de 6 bin dekarlık modern seralarda yıllık ortalama 200 bin ton domates üretimi gerçekleştirildiğini ve bu ürünlerin belirli bir kısmının ihracata yönlendirildiğini söyledi.

Ambargodan Vazgeçilmiyor

Rusya’nın iki ülke arasındaki normalleşmeye rağmen ambargodan vazgeçmemesinin anlaşılamaz olduğunu belirten Yanmaz, uygulanan bu ambargonun hem Türk vatandaşlarını hem de Rus vatandaşlarını olumsuz etkilediğini söyledi. Yanmaz konu hakkında gerçekleştirilen üst düzey görüşmelerden bir sonuç elde edilmediğini sözlerine ekledi.

Aldıkları Türk Domatesi

Rusya’nın Türkiye’ye ambargo uyguladığını ve domates almıyor gibi gözüktüğünü belirten Yanmaz, şu an Rusya’da tüketilen domatesin halen Türk domatesi olduğunu söyledi. Başka ülkelere ihraç edilen domateslerin dolaylı olarak Rusya’ya ulaştığını belirten Yanmaz, aracı ülkeler vasıtası ile Rus halkının da daha pahalıya domates tüketmek zorunda kaldığını söyledi.

Komşu Ülkelere İhracat Arttı

Rusya’ya komşu olan Belarus, Polonya, Azerbaycan, Nahcivan gibi bölgelere gerçekleştirilen domates ihracatın çok yüksek oranlarda artış yaşandığını belirten Yanmaz bu durumun Rusya’nın Türk domatesi tükettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.