Ana SayfaGündemGayrimenkul Sertifikası Dönemi Resmen Başlıyor

Gayrimenkul Sertifikası Dönemi Resmen Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yatırım yapma imkanı sunan gayrimenkul sertifikası döneminin resmen yarın başlaması bekleniyor. Düzenlemeyi ilk başlatan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

Yatırım yapma imkanı sunan ve herkesin kendi bütçesi kadar pay sahibi olmasını sağlayacak olan gayrimenkul sertifikası çalışmasının emlak sektörü içerisinde yeni bir sayfanın açılmasını sağlayacağı konuşuluyor. Bunun ardından uzun bir süredir konuşulan ve tartışılan düzenlemenin yarından itibaren resmen başlatılması planlanıyor. Yeni modelin nasıl işleyeceği konusunda hala kafalarda birtakım soru işaretleri bulunmasına rağmen bu süreç içerisinde pek çok kişinin düzenlemeye büyük ilgi gösterdikleri öğrenildi. 

TOKİ yetkisi dahilinde Başakşehir’de yapılmış olan Park Mavera isimli projenin satışlarında gayrimenkul sertifikası sisteminin hayata geçirileceği açıklandı. Bu sistem ile birlikte evler paylara bölünerek kişilere metrekare üzerinden istedikleri payda satılacak. Bu sayede vatandaşlar kendi bütçeleri dahilinde zorlanmadan yatırım yapmış olacaklar. Vatandaşların hayata henüz yarın geçecek olan sisteme şimdiden çok fazla ilgi gösterdikleri belirlendi. Yeni sistemi tanımak ve bilgi sahibi olmak için günlük olarak yaklaşık 1200 kişinin bu sistem hakkında bilgi sahibi olmalarının beklendiği açıklandı. 27 kurumunda pay satışı için bazı taleplerde bulundukları öğrenildi. Konu hakkında çalışmalar devam ederken ilerleyen zamanlarda sistemin daha iyi anlaşılması ve sonrasında büyük bir ilgi ile karşılanması bekleniyor. 

Yarın gayrimenkul sertifikası için talep toplama sürecinin resmen başlayacağı açıklandı. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olup yatırım yapmak isteyenlere pay satışı gerçekleştirilecek. Bu sayede küçük yatırımcılar aldıkları pay sonrasında büyüyen yatırımlara sahip olabilecekler. Sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşliğinde yarın resmen başlaması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.