Ana SayfaGündemKalan İzinlerin Ücreti Ödenecek

Kalan İzinlerin Ücreti Ödenecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma hayatını işçiler için kolaylaştırmak adına hükümet tarafından yeni çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Özellikle izin konusunda atılan adımlar oldukça dikkat çekerken kullanılamayan izinlerin ücretleri ödenmek zorunda. 

Çalışanların yoğun bir iş temposu içerisinde çalışmaları ve çoğu zaman çalışma hayatı içerisinde kendilerine ayıracak zamanı bulamamaları sebebiyle yıllık olarak hak ettikleri izinleri kullanamadıkları belirlendi. Bazen işverenler tarafından getirilen kısıtlamalar, verilen işler sebebiyle yıllık izinlerin istenildiği gibi kullanılamadığı tespit edildi. Çalışma hayatı içerisinde izin her çalışanın hakkı olduğu için bu konuda yaşanan sıkıntılara çeşitli çözümler getirildi. 

Bazı çalışanlar yıllık izinlerini kullanamadıkları için yıl içerisinde bu izinlerin yanmasından dolayı son derece şikayetçiler. Bu süreç içerisinde izin kullanamayan kişilerin bu haklarının yanmayacağı kesin bir dille açıklandı. İş kanunu çerçevesinde kullanılmayan izinler birikiyor ve daha sonraki zamanlarda kullanılması için bir anlamda korunuyor. Ancak işçinin bir işyerinde işe başladıktan sonraki süreç içerisinde yıllık izni hak etmesi için deneme süreci de içinde olmak üzere bir yıllık çalışma yapmış olması gerekiyor. İşçiye verilen yıllık izin süresi işverenin insiyatifine kaldığı gibi çalışma performansı, çalışılan iş ve çalışma süresine göre değişiklik gösterebiliyor. 

İzinlerin süresinin 1 yıldan başlamak üzere her 5 yılda bir arttığı açıklandı. İşçi herhangi bir sebepten dolayı işten ayrıldığı zaman daha önceki dönemlerde kullanmadığı yıllık izin süreleri için oldukça üzülürken bu süreç içerisinde artık işten ayrılması halinde içeride biriken yıllık izinlerinin ücretini işverenden karşılayabilecek. Yıllık izin bir hak olduğu için kullanamamış olanlara para olarak geri dönecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.