Ana SayfaEkonomiUlusal Petrol Ürünleri Borsası Açılacak!

Ulusal Petrol Ürünleri Borsası Açılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ulusal petrol ürünleri borsa alt yapısı çalışmalarına başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin enerji politikasına yeni bir açılım kazandırma kararı almak üzere! Bu kapsamda bazı çalışmalar yapan Bakanlık, ulusal petrol ürünleri borsasının fizibilite çalışmaları için düğmeye bastı.

Ulusal Petrol Ürünleri Borsası İçin Çalışılıyor

Konu hakkındaki ilk açıklamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı yaptı. Enerji Görünümü toplantısında konu hakkında bilgi aktaran Müsteşar Fatih Dönmez, “Türkiye gelecekte daha fazla yerli kaynak kullanacak” dedi. EPİAŞ’a bağlı ulusal ve petrol ürünlerini kapsayan borsa için Bakanlığın çalışma halinde olduğunu aktaran Dönmez, “Konuyla ilgili çalışmalar bir süre daha devam edecek” şeklinde konuştu.

İlk Yüzen LNG Tesisi Devreye Alındı!

Enerji Uzmanları Derneği’nin öncülüğünde hazırlanan organizasyonda önemli konulara değinen Müsteşar Fatih Dönmez, “Türkiye ilk yüzen LNG tesisini hizmete soktu. İlk proje tamamlanarak devreye alındı. İkinci projenin üretim aşaması sürüyor. Üretim halinde olan projenin de devreye girmesiyle Türkiye’nin enerji noktasında sorunu kalamayacak. Hizmete alınan santrallerde kapasitenin arttırılması içinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi. Kapasitenin yükseltilmesi için Dünya Bankasıyla kredi görüşmeleri yaptıklarının altını çizen Müsteşar Fatih Dönmez, “Bu konuda anlaşma sağlanmak üzere” dedi. Dünya Bankasından alınacak kredi desteği Tuz Gölü depolama tesisi için kullanılacak.

Rekabetçi Ortam Alıcıyı da Satıcıyı da Koruyacak

Doğalgaz piyasasıyla ilgili açıklamalar yapan Dönmez, “Piyasa önümüzdeki yıl rekabetçi ortamda çalışacak. Bu durumda alıcıda satıcıda korumaya alınacak. Fiyatlar rekabetçi ortama göre düzenlenecek. Arz ve talep daha esnek hareket edecek. Kontratların yenilenme sürecinde rekabet kendini hissettirecek” şeklinde konuştu.  

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.