Ana SayfaEkonomiAB'nin En İyi Ticaret Ortakları Açıklandı! Türkiye 5. Sırada

AB’nin En İyi Ticaret Ortakları Açıklandı! Türkiye 5. Sırada

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye, 2016 yılında Avrupa Birliğine 66 milyar 700 milyon avroluk ihracat yaptı.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ticaret ilişkisi geçen yıl artış kaydetti. Yaşanan artışlar sonrasında Avrupa Birliğinin en iyi ticaret ortakları arasında beşinci sıraya yerleşen Türkiye, 2017 yılındaki ticari ilişkileri arttırmayı hedefliyor.

2016 yılında Türkiye Avrupa Birliğinden 78,01 milyar avro tutarında ithalat yaptı. Ülkemizden Avrupa Birliğine yapılan ihracat miktarı ise 66 milyar 700 milyon avro olarak kayda geçti.

AB’nin geçen yıl yaptığı ticaret rakamlarını değerlendiren Avrupa İstatistik Ofisi, Birliğe üye olan tüm ülkeleri tek tek inceledi. Avrupa İstatistik Ofisi’nin incelemesinde, Avrupa Birliğinin geçen yıl gerçekleştirdiği toplam ticaret tutarı dokuz trilyon 591 milyar avro olarak açıklandı.

9 trilyon 591 milyar avroluk ticaret hacminin, dört trilyon 855 milyar avrodan oluşan bölümü ihracat olarak tespit edildi. Kalan kısım ise ithalattan elde edilen gelir olarak bildirildi. Avrupa İstatistik Ofisi, üye ülkelerin kendi aralarında yaptığı ticaretin ise üç trilyon 110 milyar avro olduğunu duyurdu.

2016 yılında Avrupa Birliğinin en iyi ticaret ortakları arasında yer alan Türkiye, 145 milyar avroluk ticareti hayata geçirdi. Avrupa Birliğine ihracatını yüzde 8,3’lük oranda arttıran Türkiye, toplamda 66,7 milyar avroluk gelir elde etti. İthalat noktasında ise düşüş yaşandığı görüldü. Avrupa Birliğinden ithal edilen ürünlerin tutarı 78,01 milyon avro olarak kayıt edildi. 2015 yılına göre düşüş yüzde 1,25 oranında gerçekleşti.

Avrupa Birliği ile ticarette birinciliği Amerika aldı. Amerika ve AB toplam 610 milyar avroluk ticaret yaptı. ABD’yi Çin, İsviçre ve Rusya takip etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.