Ana SayfaEkonomiMedikal Ürünler Ücretsiz Oluyor

Medikal Ürünler Ücretsiz Oluyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Toplumun belirli kesimlerinde sıkıntı yaşanmasına neden olan sigortalıların ihtiyaçları olan medikal malzemeleri önce kendi imkanları ile satın alıp bedelini aylar sonra SGK’dan teslim alması uygulaması yarından itibaren kaldırılıyor. Yarından itibaren tıbbi cihazların eczane ya da tıbbi malzeme satan firmalardan ücretsiz olarak alınabileceğini belirten yetkililer, diğer sistemde maddi imkanları yetersiz olan vatandaşların ücretlerini ancak 4 – 5 ay sonra alabildiklerini ve bu durumun mağduriyete sebep olduğunu bu sorunun ortadan kaldırılması için yeni uygulamaya geçildiğini söyledi. SGK ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı ortak çalışma ile çözüm bulunan sorunun pek çok kişi tarafından memnuniyet ile karşılanacağını söyleyen yetkililer, vatandaşların yarından itibaren ihtiyaçları olan malzemeleri eczane ya da tıbbi malzeme satan yerden alabileceğini SGK’nın vatandaş yerine firmalara ödeme yapacağını söyledi.

Vatandaş Cebinden Ödeme Yapıyordu

Mevcut sistemde sigortalıların ihtiyaç duydukları tıbbi malzemeleri kendi imkânları ile aldıklarını ve SGK’nın gerekli birimlerine ek belgeleri ve faturayı teslim ettikten sonra ödemesi oldukları tutarı geri alabildiklerini belirten yetkililer, Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan sigortalıların ayakta tedavi sonucu ihtiyaç duyulan ürünleri eczaneden aldıkları gibi yarından itibaren medikal marketlerden ve eczanelerden ürünleri temin edebileceklerini söylediler.

Anlaşmalı Firmalar ve Eczanelerde Ücretsiz

Sağlık Bakanlığı ve SGK’nın ortak çalışması kapsamında hayata geçirilen uygulama sonucunda artık hastaların cihazların parasını cebinden ödemesine gerek kalmadığını belirten yetkililer, Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan hastaların kolostomi, hasta alt bezi, ileostomi ve ürostomi torbaları ve sonda gibi ürünleri yapılan sözleşme sonucunda Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verilen eczaneler ve medikal marketlerden doğrudan temin edebilecekler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.