Ana SayfaSigortaİstihdam Seferberliği Sigortalı Sayısını Artırdı

İstihdam Seferberliği Sigortalı Sayısını Artırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini ve sigortalı işçi sayısında da artış yaşandığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, her ilde seferberliğin başlatıldığı üç aylık süre içerisinde artı istihdama katkı sağlayabilecek sigortalılar oluşmaya başladığını söyledi. Başlatılan seferberlik kapsamında 5 Ocak 2017 tarihinden itibaren 81 ilin gezildiğini ve istihdam çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılması için 12 ayrı ekibin kurulduğunu belirten Yıldırımhan, ekiplerin seferberlik halinde çalışmaya devam ettiğini, haftanın hemen hemen iki gününün Anadolu’da geçtiğini, birinci tur gezilerinde ilk etapta sanayi odaları ve ticaret odaları ile istihdam seferberliği konusunun görüşüldüğünü söyledi.

Sahada Önemli Çalışmalar Yapıldı

İstihdam seferberliği kapsamında çok önemli gayretlerin gösterildiğini belirten Yıldırımhan, daha çok farkındalık çalışmalarının yapıldığını, il ziyaretleri ile il müdürlüklerinin önemli çalışmalar yürüttüğünü, sahada çok önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini, el ele verilerek daha güzel çalışmalara imza atılacağını söyledi.

Sigortalı Sayısı Arttı

Yapılan çalışmaların sonuç verdiğini ve seferberliğin yürütüldüğü her ilde üç aylık süre içerisinde artı istihdama katkı sağlayabilecek sigortalıların oluşmaya başladığını, Türkiye genelinde geçtiğimiz yılın ilk üç ayına göre ocak, şubat ve mart ayının 23’üne kadar toplamda 400 binin üzerinde artış yaşandığın belirten Yıldırımhan, bu rakamın gittikçe daha yukarıya doğru taşınacağını söyledi.

Memleket Meselesi

İstihdam seferberliği yükünün sadece bir kurumun sorumluluğunda olmadığını, memleket meselesi olarak görülüp herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Yıldırımhan, işsiz sayısının toplumda artış göstermesinin her kesim için sorun oluşturacağını, herkese kabiliyeti doğrultusunda iş bulunacağını, bu konuda gayretli çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.