Ana SayfaEkonomiGayrimenkulde KDV Etkisi

Gayrimenkulde KDV Etkisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son dönemlerde yapılan çalışmalar ile gelecekten daha umutlu hale gelen gayrimenkul sektörünün nisan ayı itibari ile başlayacak KDV indirimi ve gayrimenkul sertifikası uygulaması ile canlanması bekleniyor. Nisan ayı itibari ile başlayacak yabancılara konut satışındaki KDV indirimi ve gayrimenkul sertifikası yolu ile konut satışı gerçekleştirilmesi gibi uygulamaların sektörde büyük hareket oluşturacağını belirten sektör temsilcileri, uygulamaların etkisinin en erken yaz aylarında gözlemlenebileceğini, sektör açısından oldukça önemli olan bu çalışmaların hareketlenmeyi tetikleyeceğini belirtiyor.

Destekler Verimi Artırır

Yabancılara konut satışında KDV alınmayacak olmasının çok önemli olduğunu ve iyi anlatılması gerektiğini belirten sektör temsilcileri, konunu kitlelere ulaşabilmesi için uluslararası fuarlara katılım gerçekleştirilmesi gerektiğini böylelikle daha çok kişiye ulaşılabileceğini, hükümetin bu alanda attığı adımların oldukça önemli olduğunu bu tarz desteklerin artmasının elde edilecek verimi de artıracağını söyledi.

Gayrimenkul Sertifikası

Uygulamaya geçecek olan gayrimenkul sertifikası yöntemi ile vatandaşların metrekare bazında satın alım yapabileceğini ve konut sahibi olabileceğini belirten sektör temsilcileri, konut projelerinin süresine göre vatandaşların 24 ya da 36 ay gibi bir sürecin sonunda bu sertifikaları nakde çevirebileceğini ya da konut satın alabileceğini, özellikle uluslararası yatırımcıların bu alanda ilgisini çekebilmek için süre sınırın kaldırılmasının olumlu olabileceğini söylüyor.

Yaz Aylarında Belirginleşir

KDV istisnasının satışları artıracağının altını çizen sektör temsilcileri, konut satışlarının yaz aylarında hareketlendiğini bu yüzden yakın zamanda KDV istisnasının satışlardaki etkisinin daha belirgin hale geleceğini söyledi. KDV indiriminin konut stoklarının edilmesinde de çok önemli rol oynayacağını belirten yetkililer, tapu harçlarında yapılan indirimlerin de piyasayı canlandırdığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.