Ana SayfaEkonomiEv Alacaklar Dikkat! Konut Kredisi Çekerken Bunları Göz Ardı Etmeyin

Ev Alacaklar Dikkat! Konut Kredisi Çekerken Bunları Göz Ardı Etmeyin

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde hayat şartlarına bağlı olarak insanların ilk sahip olmak istediği nesne evdir. “Evim olsun, bana ait olsun.” hayalleri ile birçok insan bunun için çabalamaktadır. Günümüz yaşam koşullarına göre bir ev sahibi olmak hiç de kolay değildir. Ev sahibi olabilmek için, yardım alabileceğiniz bir miktar birikimlerimizin üstüne finans kuruluşlarından kredi çekerek, ev sahibi olabilmeniz mümkündür.

Burada önemli olan satın almak istediğiniz evin banka tarafından belirlenen rapora göre kredi desteği sağlayıp sağlayamayacağıdır. Kira öder gibi oluşan kredi taksitleri ile zamanla ev sahibi olabilirsiniz. Bankanın bundan dolayı sizden isteyeceği belgeler ve satın alacağınız evin üzerine teminat olarak ipotek yapılır. Borcunuzu öderseniz ve zamanında borcunuzu bitirdiğinizde evin sahibi siz olursunuz. İpotek ortadan kalkmış olur. Ama alacağınız ev kredisinde borcunuzda gecikmeler ve borcunuza ödemeyecek hale getirirseniz ipotekli satın aldığınız eviniz elinizden gider. Kimse böyle bir şeyin olmasını kesinlikle istemez.

Yine de çok düşünülerek böyle bir işlem yapılması gerekiyor çünkü başınıza herhangi bir şey gelse sağlık sorunlarınızdan dolayı çalışamayacak duruma bile gelseniz bankalar sadece alacağı paraya bakar ve size bu konuda pek de yardımcı olmayacağı açıkça ortadadır. Hayallerinizi süsleyen evi bulup bankaya gittiğinizde sizden birtakım evraklar isteyecektir. Ev Kredisi nasıl çekilir diyenler için yapmaları gereken adımları şu şekilde belirtmemiz mümkündür.

Ev Kredisi Çekme İşlemleri

Ev kredisi çekmek diğer kredilere oranla çok daha teferruatlı bir işlemdir. Bankaya gittiğinizde TC kimlik numaranızla bankanın bireysel müşteri temsilcisi hesaplara girerek daha önce herhangi bir sicil problem yaşadınız mı diye hemen incelemeye başlar.

Maaş bordrosunu da yanınızda götürmeniz gerekir çünkü banka size belirleyeceği aylık taksitlere bakarak size maksimum verebileceği kredi miktarını söyler ve geri kalan maaşınızla yaşayabilecekmisiniz diye bakar. Daha sonra evinize Expertiz gelir ve almak istediğiniz evinizi incelemeye başlar. Tabii evinize gelen bu ekspertizinde masraf adı altındaki harcamaları sizin kredinizden kesilir. Banka evinize biçtiği değerin Max. % 80 oranın da ev kredisi verir. Örnek verecek olursak eğer 100.000 TL lik bir ev almak istediğinizde banka 80.000 TL ye kadar kredi vermektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.