Ana SayfaGündemMerkez Bankası Güven Mesajı Verdi

Merkez Bankası Güven Mesajı Verdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya tarafından yapılan açıklamalar sonrasında ekonominin ve piyasaların toparlandığına dair güven mesajlarının verilmesi son derece dikkat çekti. 

Ekonomide meydana gelen sıkıntılı süreçlerin ardından Türkiye ekonomisini tekrar güçlendirmek için Merkez Bankası tarafından önemli kararlar verilmişti. Bu süreç içerisinde alınan önlemler ve verilen kararlar sonrasında olumlu yönde bir toparlanmanın yaşanmış olması son derece dikkat çekerken son olarak Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya tarafından konu hakkında önemli bir açıklama yapıldı.

Murat çetinkaya altı farklı başlık üzerinden ekonominin toparlandığına ve artık tehlikeli sürecin geride kaldığına yönelik güven mesajı verdi. Ekonomide kötü günlerin geride kaldığını belirtmesinin ardından toparlanma eğilimi üzerine dikkat çekti. Döviz kaybının durduğuna ve piyasalarda sürekli olarak bir oynaklığın oluşmasının artık sona erdiğini belirtti. Daha önceki dönemlerde ortaya çıkmış döviz risklerinin tamamen ortadan kalktığını anlattı. Reel sektör üzerinde güven endekslerinde birtakım bozulmalar daha önceki dönemlerde yaşanmıştı. Ardından bu sürecin sona erdiği ve bozulmaların tersine döndüğünü anlattı. İhracat oranları da artarken daha önceki dönemlerde azalmış olan siparişlerin tekrar artmaya başladığı belirlendi. Likidite yönünden atılmış olan adımların bu süreçte etkilerini güçlü bir şekilde göstermiş olması da son derece dikkat çekti. 

Piyasalarda gelişmekte olan ülkelerin attığı adımlar, ülkelerin para birimler, küresel anlamda ortaya çıkan belirsizlikler ve faiz oranlarında meydana gelen çeşitli artışların doların yükselişini durdurduğu ve tam tersi olacak şekilde değer kaybı yaşanmasına neden olduğu belirtildi. Türkiye ekonomisinin tekrar eski güçlü günlerine ulaşmak için emin adımlarla ilerlediği belirlendi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.