Ana SayfaEkonomiUn İhracatında Çıta Yükseldi! Hedef 1,2 Milyar Dolar

Un İhracatında Çıta Yükseldi! Hedef 1,2 Milyar Dolar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Un Sanayicileri 2017 yılı un ihracat hedeflerini belirledi. Hedef 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracat olarak açıklandı.

Konu hakkında açıklamalar yapan TUSAF Başkanı, 2017’de yüzde onluk oranda artış hedeflediklerini kaydetti. Eren Günhan Ulusoy, un sanayisinin büyüdüğünün altını çizerek, “Bu yılki un ihracat tahminimiz 1,2 milyon dolar seviyesinde” dedi.

TUSAF Başkanı açıklamasında geçen yılın rakamlarına değindi. 2016’da bir milyar 100 milyon dolarlık ihracatın gerçekleştiğini ifade eden Başkan Ulusoy, “Un ihracatında toplam miktar üç buçuk milyon tonu buldu. Bu yıl hedeflerimizi yüzde on seviyesinde arttırdık” şeklinde konuştu.

TUSAF Başkanı, geçen yıl önemli pazarlara hakim olduklarını belirtti. “Türkiye’ye komşu ülkelere yaptığımız ihracat miktarı geçen yıl yükselişe geçti. Özellikle Irak’a yapılan ihracat miktarında artış oldu. Türkiye Irak un pazarının neredeyse tamamına hakim durumda” dedi.

Türkiye’nin 2016’da yüzden fazla ülkeye un ihraç ettiğinin altını çizen Ulusoy, ABD’de dahil olmak üzere dünyanın dört bir köşesine Türk ihracatçıların un gönderdiğini ifade etti. Ulusoy açıklamasında, Türk un ihracatçılarının değişen taleplere cevap verecek ürünler ürettiklerini, diyabetik un ile ABD pazarına giriş yapıldığını ve diyabetik un üretiminin saygın kuruluşlar tarafından onaylandığını da sözlerine ekledi.

TUSAF Başkanı, “Türkiye un ihracatı noktasında dünyanın en fazla ihracat yapan ülkesi konumunda. Dünya ihtiyacının yaklaşık yüzde otuzluk bölümü Türkiye’den karşılanıyor. Un ihracatında ikinci ülke ise Kazakistan. Hem birinciliğimizi kaptırmamak hem de ihracat miktarımızı arttırmak için ürün yelpazemize yenilerini eklemeliyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye Un Sanayicileri bu yılki ihracatta yüzde 10 oranında artışın olmasını ön görürken, ihracattan elde edilecek toplam tutarım ise 1,2 milyon dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.