Ana SayfaEkonomiİmalat Sanayi Son 3 Yılın Zirvesinde

İmalat Sanayi Son 3 Yılın Zirvesinde

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İmalat sanayisi son yılların en yüksek büyüme oranını 2017 yılının Mart ayında yakaladı.

İmalat sanayisi satın alma yöneticisi endeksinin mart ayında 52,3 seviyesine yükseldiği açıklandı. Yaklaşık bir yıldır ilk defa büyüme kaydedildi. 2017 yılının Şubatından bu güne en yüksek değere almayı başaran imalat sanayisi satın alma yöneticisi endeksi keskin bir artış sergiledi.

İmalat sektörü yaklaşık 3 yıldır, 2017’nin Mart ayında gösterdiği performansı hiç yakalayamamıştı. Kayda değer bir artış yaşayan imalat sektörü PMI endeksi, alınan siparişler konusunda da artış kaydetti. 2015 yılının aralık ayından bu güne en keskin artışı gören siparişler, yeni istihdamların kapısını da araladı. İmalat sanayi Mart ayında istihdam oranlarını arttırdı. Sektör 2015 yılından bu güne en fazla istihdamı Mart ayında hayata geçirdi.

İmalat sanayisi satın alma yöneticisi endeksi verilerini IHS Markit hazırladı. İstanbul Sanayi Odası tarafından değerlendirmeye alınan raporda artışların olduğu gözlemlendi. Şubattaki imalat PMI 49,7 değerinde kendini göstermişti. Artan talep karşısında şirketler siparişlerinde yükseldiğini ifade etmişti. Alınan yeni siparişlerin alt endeksinin 48,8 seviyesinden 52,9 seviyesine çıktığı açıklandı. 4,1 seviyesindeki artış ise 2015 yılının son ayından bu güne en iyi yükseliş olarak kayda geçti.

İmalat sanayisi Mart ayında ihracat siparişlerinde de yükselişe geçti. Siparişlerde alt endeks 50,5 seviyesindeydi. Bu durum Mart ayında 54,8 seviyesine çıktı. 4,3 seviyesindeki artışın 2014 yılının Nisanından bu güne en iyi değer olduğu belirtildi.İmalat sanayisindeki bu değer artışları, gelecek dönem hakkında da ilk sinyalleri vermiş oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.