Ana SayfaEkonomiDış Lastik İthalatına Soruşturma!

Dış Lastik İthalatına Soruşturma!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dış lastik ithalatındaki artış Ekonomi Bakanlığını harekete geçirdi.

Ekonomi Bakanlığına bağlı olarak çalışmalarını yürüten İthalat Genel Müdürlüğü, araçların dış lastiği ithalatında artış kaydedildiğini belirledi. Konuyla ilgili çalışma başlatan Bakanlık, yapılan ithalata yönelik soruşturma başlatılmasına karar verdi. Alınan bu karar bu günkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Ekonomi Bakanlığı bu kararı yerli dış lastik üreticisini korumak amacıyla aldı. Söz konusu dış lastikler özellikle büyük iş makineleri ve otobüslerde kullanılmaktaydı.

Tebliğ Resmi Gazetede Yayımlandı

Resmi Gazetede yayımlanan tebliğde de bu konuya işaret edildi. Dış lastik üretin Türk firmaların ithalattan dolayı zarar gördüğünü ifade eden tebliğ, yerli üreticinin korunması için böyle bir soruşturmanın başlatıldığını kaydetti. Dış lastik ithalatındaki artışın, yerli üreticiyi tehdit ettiğini bildiren tebliğ, mevzuat kapsamında gerekli önlemlerin alınmasının altını çizdi. Gerekli tedbirlerin alınması adına İthalat Genel Müdürlüğünün inceleme başlattığını, firmalardan alınan üretim göstergelerinin baz alındığını içeren açıklama üreticilerin umudu oldu.  

Bakanlık Rapor Hazırladı

Bakanlık konuyla ilgili bir raporda hazırladı. Rapor Ekonomi Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlandı. Raporu incelemek isteyenlerin bu şekilde konu hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu, iki yüz gün süre ise kilo başına 0,50 dolarlık geçici önlem uygulaması kararı verdi. Bakanlar Kurulu, dış lastik ithalatına yapılan inceleme süresinde yerli üretim baz alındığında artışın fazla olduğunu belirledi. Yerli dış lastik üreticilerinin ekonomisinin bozulduğuna işaret eden Bakanlar Kurulu kararı, bu konuda gerekli önlemlerin alınmaması durumunda sektörün büyük zarar göreceğine karar verdi. Bu nedenlerle uygulamanın inceleme altına alınması kararlaştırıldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.