Ana SayfaEkonomiABD Suriye’yi Vurdu, Petrol Fiyatı Tırmanışa Geçti

ABD Suriye’yi Vurdu, Petrol Fiyatı Tırmanışa Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol varil fiyatı yeniden yükselişe geçti.

Petrol üretimi yapa ülkelerin aldığı, üretimde kısıtlama kararı sonrasında düşüşe geçen petrol varil fiyatı yeniden yukarı yönlü hareketlendi.

Amerika’nın Suriye’yi vurmasıyla birlikte yeniden yükselişe geçen petrol fiyatları, varil başına 54 doları aştı.

Bölgede petrol üreten ülkeler ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısı sonrasında yeniden endişelendi. Bu durum bölgede petrol üreten ülkelerin petrol varil fiyatlarına da yansıdı. Uzun zamandır yükseliş yönlü hareket etmeyen petrol varil fiyatları yukarı yönlü hareket etmeye başladı.

Buna göre Brent petrol varil fiyatının bir dolarlık artışa sahne olduğu görüldü. Son artış sonrasında 53 dolar seviyesinde olan petrol, 54 dolarlık sınırı aştı. ABD’nin hafif petrol ürününün varil başına fiyat seviyesi ise 51 dolara yükseldi.

ABD’nin Suriye’yi vurması sonrasında uluslararası petrol piyasası da durumdan etkilendi. Brent petrol varil fiyatı 54 dolar seviyesini aşarak 55 dolara yakın bir seviyeden işlem gördü. Alınan bilgilere göre Brent petrol varil fiyatı net olarak 54 dolar 76 centten işlem gördü. ABD petrolü ise 51 dolar 60 cent seviyesine kadar çıktı.

Petrol üreten ülkelerin yaşadığı endişe dolar fiyatlarına da yansıdı. Doların ani yükselişi, doların 3,7414 seviyesini görmesine neden oldu. Euro ise 4 Türk lirası sınırına dayandı. Euro piyasalarda 3,9910 seviyesine geldi.

ABD’nin Suriye’yi vurması ardından bölge ülkeleri duruma sert tepki verdi. İran yaptığı açıklamada, saldırımın uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydetti ve ülkeyi kınadı. ABD Başkanı Trump ise, Suriye’yi ülkenin güvenliği için vurduklarını, bunun zorunlu olduğunu bildiren açıklamalar yaptı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.