Ana SayfaEkonomiAğbal: KDV İstisnası Ekonomiye Can Verecek

Ağbal: KDV İstisnası Ekonomiye Can Verecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına dair uygulamaya sokulacak olan KDV istisnası hakkında açıklamada bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konumda olan vatandaşların Türkiye’den alacakları konut ya da iş yerleri için KDV istisnası uygulanacağını ve bu vatandaşların alım esnasında KDV ödemek zorunda kalmayacağını konu hakkındaki tebliğin Başbakanlık’a gönderildiğini söyledi. Geçen ay resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanunun inşaat sektörü başta olmak üzere bu sektöre bağlı yan sektörlerde de hareketliliğe sebep olacağını belirten Ağbal, tebliğin Başbakanlığa gönderildiğini konu hakkında yakın zamanda detaylı bilgilerin geleceğini ve tereddütlerin ortadan kalkacağını söyledi.

Konut Bedeli Döviz Olarak Getirilecek

KDV istisnasının inşaat sektörü başta olmak üzere farklı sektörlerde de hareketliliğe sebep olacağının altını çizen Ağbal, yurt dışında yerleşik olan ve Türkiye’den konut yada iş yeri almak isteyen vatandaşların bu KDV istisnasından yararlanabilmesi için vatandaşın almayı planladığı konut bedelini döviz cinsinden yurt dışından getirmesi gerektiğini ve satın alınan konutun da en az 1 yıl boyunca elde tutulması gerektiğini vatandaşın bu 1 yıllık süreçte satış işlemi gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Traktör ve İş Makinelerine İçin KDV İadesi Mümkün

Hükümetin son zamanlarda yatırım, ihracat alanında yaptığı kolaylaştırıcı çalışmalarının devam edeceğinin sinyallerini veren Ağbal, Başbakanlığa gönderilen genel tebliğ ile birlikte iş makinesinin yanı sıra traktörlerinde tesliminden doğan KDV iadelerinin yıl içerisinde nakit olarak yapılması konusunda çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Yerli imalatçıların yıl içerisinde KDV bedelini yüklendiklerini ancak indirim yolu ile gideremedikleri KDV’yi ancak bir sonraki yıl alabildiğini belirten Ağbal, bu konuda mağduriyetin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini üreticilerin finansman yükünün azaltıldığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.