Ana SayfaEkonomiİngiliz Lloyds’ten, 100 Milyon Sterlinlik Tazminat!

İngiliz Lloyds’ten, 100 Milyon Sterlinlik Tazminat!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Lloyds yolsuzluk ardından, zarar gören müşterisine 100 milyon sterlin tazminat vereceğini açıkladı.

İngiltere’nin en prestijli bankaları arasında gösterilen Lloyds’in adı yolsuzluk skandalına karışmıştı. Banka personelinden 6 çalışanı tarafından yapıldığı belirlenen yolsuzluk skandalı sonrasında başlatılan soruşturma tamamlandı. Banka yolsuzluk soruşturması kapsamında maddi kayıp yaşayan müşterilerine tazminat ödeme kararı aldı. Bu karar ardından açıklama yapan Lloyds, zarar gören banka müşterilerine 100 milyon sterlinlik tazminat ödemesi yapacağını ilan etti.

Yolsuzluk Skandalı 2016 Şubatta Ortaya Çıkmıştı

Lloyds’in adı bankanın iştiraki Halifax Bank of Scotland ile geçtiğimiz yılın Şubatında söz konusu skandal ile anılmıştı. Yolsuzluğu yapanlar ise bankanın 6 çalışanı olarak belirlenmişti. Bankacılık işlemlerinde yolsuzluk yapan banka personelleri tutuklanmış, bankanın müşterileri ise bu durumdan olumsuz etkilenmişti.

Lloyds’ten Müşterilerine 100 Milyon Sterlin Tazminat

Tüm bu gelişmeler yaşanırken banka, yolsuzluk kapsamında zarar gören müşterilerinin maddi kaybını telefi etmek için harekete geçti. Lloyds müşterilerinin zararları için 100 milyon sterlinlik bütçe ayırdığını açıkladı. Bankanın bir önceki açıklamasında ise regülatörler tarafından verebilecek cezalara ise 250 milyon sterlin ayrıldığı kaydedilmişti.

Müşterilerden Özür Diledi

Llodys CEO soruşturma kapsamında bazı değerlendirmeler yapmıştı. SEO Antonio Horta-Osorio açıklamasında, 6 banka çalışanının bankacılık işlemlerinde yasal sınırları aştığının altını çizdi. Söz konusu bankacılık işlemleri nedeniyle zarar gören banka müşterilerinden ise özür diledi.

Soruşturma Devam Ediyor

Alınan bilgilere göre İngiliz Finansal Denetim Otoritesi, Lloyds ve iştiraki Halifax Bank of Scotland’a yönelik soruşturmalarını yolsuzluk kapsamında devam ettiriyor. Soruşturmanın ne zaman tamamlanacağına yönelikse herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.