Ana SayfaEkonomiErken Rezervasyonda Artış Bekleniyor

Erken Rezervasyonda Artış Bekleniyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılında yerli turistte erken rezervasyon rakamlarının 4,5 – 5 milyon civarında olduğunu belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran, 2017 yılında bu rakamlarda artış beklendiğini ülke genelindeki tatil merkezleri için bu konuda yoğun çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Bu sene erken rezervasyonun en az 1 milyon kişi daha artmasını beklediklerini belirten Duran, Türk halkının her geçen gün erken rezervasyona daha sıcak bakmaya başladığını, bu şekilde tatil rezervasyonu yapılarak cebe görülmeyen para koyulduğunu, bin liralık seyahat ücretinin yüzde 50 oranında indirim elde edilmesi ile 500 liraya kadar düşebildiğini bu rakamın da tatilciler içi çok önemli olduğunu, artık vatandaşların bu avantajı göz önünde bulundurarak kendilerine erken rezervasyona göre planladıklarını söyledi.

İç Pazar’da Hareket Bekleniyor

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin turizm sektörü açısından zor bir sezon geçirdiğini belirten Duran, bu yıl geçen sezonun telafisinin yapılması için çalışmaların devam ettiğini, yurt içi ve yurt dışı turist çalışmalarının son hızla ilerlediğini söyledi. Özellikle yurt dışından gelecek turistlerin şimdiden erken rezervasyon sistemi ile gelişlerinin netleştiğini belirten Duran, aynı oranda hareketliliğin iç pazarda da beklendiğini yerli turistlerinde bu yıl için planlamalarının olduğunu söyledi.

Bookin.com Kısıtlanması Olumsuz Etkiledi

Yaptığı açıklama ile birkaç gün önce booking.com sitesinin Türkiye faaliyetlerinin durdurulması konusunda da açıklamada bulunan Duran, sitesinin faaliyetlerinin durdurulmasının olumsuz etki oluşturduğunu, rezervasyonun yüzde 43’ünün bu kanal üzerinden geldiğini, karar sonrası rezervasyonlarda yüzde 25’lere varan bir düşüş yaşandığını dile getirdi. Duran, booking.com’un gitmesi sonrasında işlerin diğer portallara kaydığını şimdi misafirlerin otel için direkt aramayı tercih ettiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.