Ana SayfaEkonomiGümrükte Çürümeye Terk Edilmiş Araçlar Ekonomiye Kazandırılacak

Gümrükte Çürümeye Terk Edilmiş Araçlar Ekonomiye Kazandırılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç ikinci el araç alımlarındaki vergi oranlarının ortaya çıkardığı mağduriyeti bir nebze olsun giderebilmek için bir yasal düzenleme üzerinde çalışıldığını belirterek doğrudan araç ithali için gerekli güce sahip olamayan galerilerin Almanya gibi ülkelerden hiç kullanılmamış ama o ülke vatandaşlarına satışı gösterilmiş araçları sıfır araç gibi Türkiye’ye getirdiklerini belirtti.

Gümrükte gerçekleştirilen kontrollerde bu araçların yasal statüleri ile ilgili sorunlar tespit edildiğinden araçlara el konulduğunu belirten Erkoç, hazırlanmakta olan yasal düzenlemenin bu gibi durumlarda ortaya çıkan mağduriyetleri gidereceğini ifade etti.

“Ülkeye girişi sırasında 42 binden fazla otomobile düşük fatura beyanından dolayı veya Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve farklı Avrupa ülkelerinde tescil görmüş diyerek kaçak araç muamelesi uygulanıyor. Bu otomobillerin büyük bir çoğunluğuna el konulmuş durumda.” şeklinde konuşan Erkoç, “Gerçekleştirilecek yasal düzenleme ile bu otomobillerin Türkiye sınırlarına girdiğinde ödenmesi gereken yüzde 25 oranında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yatırılarak üzerindeki tedbiren yakalama kararı kaldırılacak. Üzerinde herhangi bir yakalama tedbir kararı bulunmayan araçlarda ise otomobil sahibinin ödenmesi gereken ÖTV’nin yüzde 15’lik tutarını yatırması yeterli görülerek gümrükte çürümeye terk edilmiş birçok araç tekrar ekonomiye kazandırılmış olacak” diye konuştu.

Bu düzenlemenin çıkışı ile ilgili net bir tarih vermeyen Erkoç, mağduriyet yaşamakta olan vatandaşlar için sürenin iyi ayarlanması gerektiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.