Ana SayfaEkonomiMakine İhracatı Beklentiyi Aştı! 3 Ayda 3,3 Milyar

Makine İhracatı Beklentiyi Aştı! 3 Ayda 3,3 Milyar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Makine sektörü 2017 yılının birinci çeyreğinde ihracat miktarını ve tutarını arttırmayı başardı.

Yeni yıla hızlı bir giriş yapan makine sektörü Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan yılın birinci çeyreğinde 3,3 milyar dolarlık ihracata imza attı. Geçen yılın aynı dönemindeki ihracat miktarını yüzde 3 oranında geçen sektör son beş yılın en iyi çıkışını yılın birinci çeyreğinde yaptı.

Makine İhracatçıları Birliği 2017 yılının ilk çeyreği ardından sektörel verileri paylaşan bir açıklama yaptı. Birliğin açıklamasında makine ihracatında geçen 5 yılın en iyi ihracat rakamına ulaşıldığı kaydedildi. Birinci çeyreğin son ayı olan Mart ayında ise ihracat miktarının büyük artış kaydettiği, toplam ihracat içerisinde sektörün yüzde 9,2’lik paya sahip olduğu belirtildi.

Mart ayında makine sektörünün ihracat miktarını arttırmasında yeşil pasaport düzenlemesi önemli bir rol oynadı. Sektörde faaliyet gösteren 1.127 firma bu uygulamadan yararlandı. Uygulamanın başlamasıyla birlikte Türkiye ve Almanya arasındaki ihracat bir anda yükselişe geçti. 2017 yılının birinci çeyreğinde söz konusu ülke ile gerçekleşen ihracat oranı yüzde 5,3’lük oranda arttı. Almanya’nın yanında Amerika’yla ve Rusya’yla yapılan ihracat miktarında da artış gözlemlendi.

Makine İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamada birliğe üye olan firmaların ülke ekonomisine katkılarından, yeşil pasaport düzenlemesinin sektöre kattığı değerden ve sektörün ekonomiye bir milyon dolarlık değer kattığından bahsedildi.

Birlik Başkanı Adnan Dalgakıran’ın yaptığı açıklamada, 2017 yıllık ihracat hedeflerinin 15 milyar dolar seviyesinde olduğunun altı çizildi. Makine sektörünün Türkiye’nin gelişimi ve ekonomik katkıları konularını değerlendiren Dalkıran, yılın birinci çeyreğinde ihracatta iyi bir çıkış yakaladıklarını kaydetti. 2017 yılının sonuna kadar ihracat miktarlarını istedikleri seviyede gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceklerine vurgu yapan Dalkıran, “Yeşil pasaport düzenlemesi Avrupalı ülkelere yapılan ihracat miktarının artmasına fayda sağlayacak, söz konusu ülkeler ile yapılan ticaretin hız kazanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.  

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.