Ana SayfaEkonomiTrafik Yüküne 178 Bin Adet Araç Daha Eklendi!

Trafik Yüküne 178 Bin Adet Araç Daha Eklendi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılının ilk iki ayında trafiğe 193 bin adetten fazla araç eklendi.

Türkiye İstatistik Kurumu Şubat ayına dair Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıkladı.

Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri Ocak ve Şubat aylarında trafiğe eklenen araç sayısını 193 bin 656 adet olarak açıkladı. Trafiğe yeni çıkan araçların yanında 15 bin 201 adet aracın trafik kaydı ise silindi. Şubat ayı verilerine göre Türkiye’deki trafikte dolaşan toplam araç sayısı 21 milyon 268 bin 879 adete yükselmiş oldu.

Söz konusu dönemde trafikteki araç artış sayısı 178 bin 455 adet olarak kaydedildi.  Şubat ayının son günü itibariyle trafiğe kayıtlı toplam araç sayısının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 oranında artış yaşadığını belirleyen TÜİK, otomobillerin toplam araç sayısı içindeki payının yüzde 53,8 olduğunu açıkladı. 21 milyonun üzerindeki araç sayısının yüzde 16,4’lük bölümünü ise kamyonetler, yüzde 14,1 oranını ise motosikletler teşkil ediyor. Bunların yanı sıra araç sayısının yüzde 8,4’lük bölümünü traktörler oluşturuyor. Yüzde 3,9’luk pay ise kamyonları kapsıyor. Trafikteki araç sayısının yüzde 2,2’lik bölümü minibüslerden, yüzde biri ise otobüslerden oluşuyor.

Motorlu Kara Taşıtları verileri Şubat ayında trafiğe kayıt olan araç sayısının 65 bin olduğunu gösteriyor. Ocak ayına kıyasla kayıt olan araç sayısında yüzde elliye yakın bir düşüş olduğunu bildiren TÜİK, en fazla azalışın otomobillerde yaşandığını kaydetti. Trafiğe kayıt olan araç sayısı 2016 yılı ile karşılaştırıldığında ise düşüş olduğu gözlemlendi. Düşüş yüzde 4,6’lık oranda hayata geçti.

Ocak ve şubat aylarını kapsayan dönemde trafikten kaydı silinen araç sayısı ise 15 bin 201 adet olarak rapora dahil edildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.