Ana SayfaEkonomiZeybekci: Proje Bazlı Teşvike Yoğun İlgi Var

Zeybekci: Proje Bazlı Teşvike Yoğun İlgi Var

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Süper teşvik olarak adlandırılan Proje Bazlı Teşvik sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sisteme yönelik başvuruların kabul edildiğini ve çalışmaların son hızla devam ederek sonuca ulaştırılmaya başlandığını söyledi. Projenin tam tanıtımı yapılmadan 1 aylık süreç içerisinde başvuru tutarının 20 milyar liraya ulaştığını belirten Zeybekci, bu kapsamda görüşülen çok büyük yatırımlar olduğunu, bunların devreye girmesi ile 100 milyar lira gibi tutarların 1 yıllık dönemde bu proje kapsamında alınacağını söyledi. Yurt dışından doğrudan yatırım gelebilmesi için önemli teşvik sistemlerinin hayata geçirildiğini ve bu kapsamda dünyada en iddialı yatırım teşvik sistemi olarak görülen proje bazlı teşvik sisteminin alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Zeybekçi, projeye aynı zamanda süper teşvik isminin verildiğini kapsam olarak da çok geniş olduğunu söyledi.

Kısa Sürede Yoğun İlgi

Süper teşvik olarak adlandırılan sistemin çok fazla tanıtılamamasına rağmen 1 aylık kısa süre içerisinde yoğun ilgi gördüğünü ve başvuru tutarının 20 milyar liraya ulaştığını belirten Zeybekci, çalışmaların devam ettiğini daha büyük projelerin devreye girmesi ile bu tutarın 100 milyar lirayı aşacağını söyledi. Projenin Türkiye’nin kendi devlerini yaratmasını sağlayacağını belirten Zeybekci, sistemin çok esnek ve her şeyin konuşulabildiğini her şeyin pazarlık konusu edilebildiği bir sistem olduğunu söyledi.

Booking.com Kararı Kaybettirir

Son günlerde gündemde olan booking.com’un faaliyetlerinin durdurulması hakkında da açıklamada bulunan Zeybekci, yasaklamanın her iki tarafa da zarar vereceğini bu şirketin faaliyet göstermesi ile Türkiye’nin de kazanç elde ettiğini bu konuda kazandırma yollarının bulunması gerektiğini, akıllıca hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.