Ana SayfaEkonomi17 Kentin Birinci Çeyrekteki İhracatı 440 Milyon Doları Aştı!

17 Kentin Birinci Çeyrekteki İhracatı 440 Milyon Doları Aştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Doğu ve Güneydoğu Anadolu 2017’nin birinci çeyreğinde 440,1 milyon dolara imza atan ihracatı hayata geçirdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan 17 kent ihracatta son zamanların en iyi rakamlarına ulaştı. 2017’nin Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde toplam 440,1 milyon dolar seviyesinde ihracat yapan 17 bölge şehri, 171 farklı ülkeye ihracat yaptı.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin tuttuğu kayıtlardan yararlanılarak yapılan araştırmanın sonuçları, bölgede yaşanan gelişmelerini gözler önüne serdi. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından kayıt altına alınan 17 farklı kentin ihracat rakamları son zamanların en iyi seviyesini gösterdi. 2017’nin birinci çeyreğinde hayata geçen ihracat ciddi bir sıçrama yaşadı. 440 milyon dolar üzerinde ihracata imza atan bölge kentleri en fazla ihracatı Irak’a yaptı. Irak’ı İran takip etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 17 kentten en fazla ihracatı sanayi sektörü gerçekleştirdi. Bölgelerdeki sanayi çıktısının toplam 370 milyon dolardan oluşan bölümü ihraç edildi.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı: Yüzde 30 Artış!

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı konuyla ilgili açıklama yaptı. 2017 yılının ilk üç ayında ihracatta rekora koştuklarını belirten Birlik Başkanı Cemal Şengel, ihracat miktarının ve cironun yükselişe devam ettiğinin altını çizdi.

2016 yılının aynı dönemi ile karşılaştırma yaptıklarında bölgedeki kentlerden yapılan ihracatın yüzde 30’luk artış kaydettiğini ifade eden Cemal Şengel, “Birinci çeyrekteki toplam miktar 440 milyon dolarlık seviyeyi aştı. Bölge kentlerindeki ihracat miktarları her geçen gün biraz daha artıyor. Irak ve İran gibi önemli pazarlara açılmış durumdayız. Bölgemizden hem Asya ülkelerine hem de Avrupalı ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz.” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.