Ana SayfaEkonomiBanvit Satışında Son Dakika Gelişmesi! O Tarih 25 Mayıs

Banvit Satışında Son Dakika Gelişmesi! O Tarih 25 Mayıs

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Buna göre Türkiye’nin tavuk üretim devinin Brezilya ve Katar ortaklığına devredilme işlemleri 25 Mayıs 2017 tarihine kadar yapılmış olacak.

Banvit hisse satışı ile ilgili bir açıklama yaptı. Şirketin işlem kapanışı ile ilgili 25 Mayıs tarihini öngördüğü ifade edilen açıklamada, açıklanan bu tarihin kesinlik arz etmediği fakat bu tarihe kadar söz konusu işlemlerin tamamlanması için çalışılacağı kaydedildi. Banvit’ten yapılan açıklamada olağan üstü genel kurul toplantısı içinde çağrı yapılacağı bildirildi.

İlk Sözleşme 2017’nin Ocağında İmzalanmıştı

Banvit ön görülen tarihte BRF ile Katar Holding’in ortak girişimine hisselerinin yüzde 79,48’luk kısmını devredecek. Satışla ilgili işlem kapanış tarihi 25 Mayıs olarak açıklandı. Banvit’te hisseleri bulunan isimlerin payları yılın ilk ayında Brezilyalı BRF’ye geçmişti. Söz konusu anlaşma 9 Ocak 2017’de taraflarca imzalanmıştı.

BRF Yüzde 60, Katar Holding Yüzde 40 Hisse Sahibi Olacak

Bu sözleşmenin yapılması ardından başlayan süreçte, Brezilyalı BRF ile Katar Yatırım Otoritesi iştiraklerinden Katar Holding yeni bir ortaklık için duyuru yapmıştı. Brezilya ve Katar ortaklığının söz konusu olacağı ifade edilen açıklamada, Brezilyalı BRF’nin hisse payı yüzde 60 olarak bildirilmişti. Kalan yüzde 40’lık payın ise Katar Holding’e ait olacak denmişti. Yeni ortaklığın adı ise TBQ Foods GmbH olarak duyurulmuştu.

Söz konusu ortaklık Banvit’in yüzde 79,48 gibi yüksek bir oranında sahip olacak. Ortaklık tüm hakları devralmaya hazırlanırken, işlem kapanışı sonrasında BRF ile Katar Holding birlikte hareket edecek.

Türkiye’nin tavuk devi Banvit’in satışında sona gelinirken, işlem kapanış tarihi için geri sayım başladı. Banvit ön görülen tarihe kadar işlemleri tamamlamayı hedefliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.