Ana SayfaEkonomiİndirimli Elektrikte Yeni Düzenleme

İndirimli Elektrikte Yeni Düzenleme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrik tüketicilerine tedarikçi değiştirme hakkı tanıyan serbest tüketici uygulaması bir süre önce uygulamaya girmişti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) serbest tüketici limitini 2017 yılının başından itibaren 3600 kilovatsaatten 2400 kilovatsaate düşürdüğünü hatırlatan Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, yapılan bu değişiklik ile 8,4 milyon abonenin serbest tüketici uygulamasına geçme hakkına sahip olduğunu, EPDK’nın da abonelerin korunması için yönetmelik taslağı hazırladığını söyledi. EPDK’nın kalıcı bir çözüm oluşturmak için mevcut yönetmelik üzerinde değişiklik hazırlığına başlamasını son derece olumlu vere gerekli bir girişim olduğunu belirten Ağaoğlu, EPDK tarafından düzenlenen Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’nın üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve 12 Mayıs 2017 tarihine kadar da kamuoyunun görüşüne açık tutulacağını söyledi.

Bankalar Keyfi Ücret Yansıtamayacak

Tüketicilerin korunması için getirilmek istenen ve kamuoyunun görüşen sunulan taslağın çok önemli olduğunun altını çizen Ağaoğlu, yeni düzenleme sayesinde faturalara tahsili zorunlu olan vergi ve fonların dışında farklı isimler altında ücret yansıtılmasının önüne geçileceğini, tüketiciyi koruyan bir taslağın gündemde olduğunu, keyfi ücretlere yer olmadığını söyledi.

Tüketici Koruma Altına Alınıyor

Yeni düzenlemede şirkete aktif elektrik enerjisi bedelinde tek taraflı değişiklik yapma hakkının tanınması durumunda, yeni düzenlenen taslak ile bu değişikliğin gerçekleşeceği tarihten en az 45 gün önce bildirilmesinin zorunluluğu hale getirildiğini belirten Ağaoğlu, tüketicinin bildirimde belirtilen ücreti kabul etmediği taktirde anlaşmayı tek taraflı fesh etme hakkına sahip olduğunu, tüketicinin böyle bir hak kazandığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.