Ana SayfaEkonomiGıda Enflasyonuyla Mücadele Başlıyor! Fiyatlar Yüzde 45 Düşecek

Gıda Enflasyonuyla Mücadele Başlıyor! Fiyatlar Yüzde 45 Düşecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda fiyatlarının enflasyon oranlarına olumsuz yansıması ardından, sebze ve meyve fiyatlarının düşürülmesi için çalışmalar başladı.

Gıdadaki arz açığının giderilmesi ve fiyatların geri çekilmesi için yeni önlemler kapıda! Bu kapsamda en önemli düzenleme Hal Yasası çerçevesinde yapılırken; gıda üretimi, ticareti ve dağıtım kanalları düzenleme dahilinde değerlendirilecek. Düzenlemeler ardından pazardaki fiyatların yüzde 45 ucuzlaması ön görülüyor.

Gıda enflasyonu öncelikle kırmızı et, sebze ve meyvede kendini hissettirirken, hükümet bu konuda kapsamlı bir çalışma başlatmaya hazırlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci açıklamasında gıda fiyatlarının enflasyonu olumsuz etkilediğini ifade ederek, arzda açık olan kalemlere yeni teşviklerin verileceğinin müjdesini verdi. Et üretiminde yerli hayvanların yetiştirilmesi için bir dizi düzenleme yapıldığını belirten Bakan Tüfenkçi, fiyatlarda istikrarını koruması için sektörün mercek altına alındığını kaydetti. Hükümetin önceliğinin vatandaşın ucuz et, sebze ve meyve yemesini sağlamak olduğuna vurgu yapan Tüfenkçi; üretimden son tüketiciye kadar her hareketin takip altına alındığını da sözlerine ekledi.

Gıda Komitesi tarafından yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında üretici ve tüketici davranışlarındaki değişimlerin belirlendiği, fiyatlardaki hareketlerin mercek altına alındığı ve gıdanın üreticiden tüketiciye gelene kadar geçtiği aşamaların tek tek incelendiğini söyleyen Bakan, “Hükümet ve ilgili Bakanlıklar ortak çalışmalar yürütüyor. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması için düzenlemeler söz konusu olacak. Hal Yasasının düzenlenmesi ardından vatandaşlarımız kaliteli ve ucuz gıdaya ulaşabilecek. Söz konusu yasanın çıkmasıyla birlikte gıda fiyatlarında yüzde 45’lik bir düşüş bekliyoruz” dedi. Tüfenkçi bunların yanında üreticiye vergi avantajı verileceğini de belirtti.

Hal Yasası gıdanın üreticiden son tüketiciye gelene kadar aracı sayısının düşürülmesini içeriyor. Azalan aracı sayısı ise fiyatların aşağı yönlü hareket etmesini beraberinde getirecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.