Ana SayfaEkonomiArdahan’a Dev Yatırım Geliyor!

Ardahan’a Dev Yatırım Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin nüfus bakımından en küçük ili olan Ardahan son günlerde yapılacak olan yatırım ile gündeme geliyor. Türkiye’nin en az nüfuslu ili olmasına rağmen bir yatırım projesi ile gündem eğelen Ardahan’a AB projesi kapsamında 6,2 milyon avroluk dev bir turizm projesi yapılacak. Ardahan’da bulunan Yalnızçam Dağı’na gerçekleştirilecek olan kayak tesisi ile bölgenin ve ilin hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel açıdan çok büyük açılımlara sebep olması bekleniyor. Yetkilerin yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en modern telesiyej projesinin gerçekleşmiş olacağını belirttiği projenin en kısa sürede başlatılması bekleniyor. Projesi onaylanan ve yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan kayak tesisi için kentin turizm istihdam kapasitesini de artıracak ve bölgenin dört mevsim cazip hale gelmesini sağlayacak.

İstihdam Kapısı Olacak

Yalnızçam Kayak Tesisleri yatırımının hem bölge hem Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirten yetkililer, kış turizminin zenginleşmesi yörenin kültürel özelliklerinin fark edilmesi açısından bu projenin çok olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi. Proje maliyetinin 6,2 milyon avro olduğunu ve çok önemli bir turizm yatırımı olduğun altını çizen yetkililer, projenin yapım aşamasında ve sonrasında birçok kişiye istihdam kapısı olacağını yörede ekonomik canlılık yaşanmasına neden olacağını söyledi.

Ardahan Turizm ile Anılacak

Projenin tamamlanıp hayata geçirilmesi ile birlikte artık Ardahan’ın turizm ile anılacağını, bölgenin zaten kültürel olarak pek çok özelliği ile turistler için ilgi çekici olabileceğini belirten yetkililer, kayak tesisinin kış turizmi açısından önemli olduğunu ancak hedeflerinin 4 mevsim turizmde canlılık yaşatmak olduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.