Ana SayfaEkonomiFındık Alımı Başladı!

Fındık Alımı Başladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bir süre önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in verdiği fındık müjdesi sonunda hayata geçti. Bakan Çelik yaptığı açıklama ile devletin Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kanalı ile fındık alımı gerçekleştireceğini fındık üreticilerinin girmiş olduğu dar boğazdan çıkması için gereken çalışmanın yapılacağını söylemişti. Geçtiğimiz fındık sezonunda fındık üreticilerinin rekolte sorunun yanı sıra külleme problemi ile uğraşmak zorunda kaldığını, ayrıca fındık fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın da üreticiyi mağdur ettiğinin farkında olduklarını belirten Çelik, TMO kanalı ile fındık alımının gerçekleşmesi ile üreticilerinin problemlerinin çözüleceğini bu durumun hem üreticiyi hem tüketiciyi memnun edeceğini söylemişti. Bakan Çelik’in açıkladığı takvim doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan TMO bugün itibari ile Ordu’da fındık alımına başladı.

İlk Ürünler Alındı

Ordu’da ilk fındık alımını başlatan TMO, üreticilerin daha önceden randevu alarak getirdiği fındıklardan Giresun kalite fındığın kilosunu 10,5 liradan satın alırken levant kalite fındığın kilosunu ise 10 liradan satın alıyor. Bugün itibari ile TMO ilk ürünleri satın almaya başladı.

Üretici Memnun

TMO’nun fındık alımının çok doğru bir karar olduğunu ve bu alımdan basın yolu ile haberdar olduğunu belirten üreticiler, TMO’dan aldıkları randevu sonucu ile getirdikleri ürünleri serbest piyasada 9 liradan satarken TMO’ya 10 liradan sattıkları için çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Piyasa Koşullarına Göre İyi

TMO fiyatının daha yüksek olmasının daha iyi olabileceğini ancak TMO’nun vermiş olduğu fiyatın serbest piyasa koşullarına göre iyi olduğunu belirten üreticiler, TMO’nun bu kararı ile üreticinin imdadına yetiştiğini söyledi. TMO yetkileri satın alınan fındık bedellerinin üreticilerin banka hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.