Ana SayfaEkonomiGüneş Gözlüğüne Milyon Dolarlar Harcandı!

Güneş Gözlüğüne Milyon Dolarlar Harcandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her sezon olduğu gibi bu sezon da baharın gelmesi ile birlikte güneş gözlüklerine yoğun talep oluştu. Sezonun açılması ile birlikte farklı kampanyalar ile tüketicilere alternatifler sunan güneş gözlüğü satıcıları ithal ürünlerde geçen yıl rekor kırıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2016 yılında ithal güneş gözlükleri için toplamda 127 milyon 489 bin 366 dolar ödendi. Toplamda 7 milyon 566 bin 770 adet güneş gözlüğü ithal edildiğini belirten yetkililer, en fazla güneş gözlüğünün Çin’den ithal edildiğini, ithalat sırasında ikinci sırada ise İtalya’nın bulunduğunu belirtti.

İlk Sırada Çin Var

TÜİK verilerine göre geçtiğimiz yıl Çin’den 6 milyon 489 bin 875 adet güneş gözlüğü ithal edildi ve bu ithalat için toplamda 71 milyon 894 bin 11 dolar ödeme gerçekleştirildi. 2016 yılında en çok güneş gözlüğü ithal edilen ikinci ülke ise 838 bin 186 adet ile İtalya oldu ve 47 milyon 250 bin 264 dolar ödeme gerçekleştirildi. İki ülkeden ithal edilen gözlükler arasında çok büyük fiyat farklılığı olduğunu belirten yetkililer, Çin’den ortalama olarak güneş gözlüğünün 11 dolara gelirken İtalya’dan ise 56,3 dolara geldiğini belirtti.

Fiyatlar Farklılık Gösteriyor

Ülkeye geliş fiyatları ortalama 11 ila 56,3 dolar arasında olan gözlüklerin satış fiyatları ise oldukça farklılık gösteriyor. Gözlük satışlarının ilk bahar ve yaz döneminde büyük artış gösterdiğini belirten yetkililer, güneş gözlüğü fiyatlarının 100 lira ile 2 bin lira arasında değişiklik gösterdiğini, tüketicilerin garanti kapsamında olmayan sağlıksız ürünlerden uzak durması gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.