Ana SayfaEkonomiKonut Satışında Sıçrama! Martta Yüzde 27 Arttı!

Konut Satışında Sıçrama! Martta Yüzde 27 Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mart ayı konut satışında yüzde 27’lik oranda artış yaşadı. Mart ayında satışı yapılan konut sayısı 128 bin olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu konut satış rakamlarını içeren istatistikleri açıkladı. TÜİK açıklamasında Mart ayındaki konut satışının, Şubat ayına göre yüzde 27’lik artış yaşadığını belirledi. Satışlar 2016 yılının mart ayına göre ise yüze 10 seviyesinde yükseldi. Kurum açıklamasında Mart ayında satılan toplam konutun 128 bin 923 adet olduğunu bildirdi.

İstanbul Liderliği Kaptırmadı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre konutun en fazla satıldığı kent İstanbul oldu. Mart ayında kentte satılan konut sayısı 22 bini aştı. İstanbul’un Türkiye genelinden aldığı pay ise yüzde 17,4 olarak bildirildi. Konut satışında İstanbul’u başkent izledi. Ankara’da Mart ayında satışı yapılan konut sayısı 15 bin 4 adet oldu. İzmir’deki satış miktarıysa 8 bin 59 olarak tespit edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu verileri konut satışının en düşük olduğu kentin 8 adetlik satışla Hakkari’de olduğunu açıkladı. Hakkari’yi Ardahan ve Bayburt izledi. Hakkari’de satılan konut 12, Ardahan’da satılan konut ise sadece 39 oldu.

Mart ayında gerçekleşen konut satışlarının 50 bin 424 adeti ipotekli olarak satıldı. İpotekli satışlar 2016 yılının Mart ayına göre yüzde 29,9’luk artış yaşadı. Söz konusu satışların toplam satış içerisindeki payı ise yüzde 39,1’i gösterdi. İpotekli konut satışlarında İstanbul birinci olurken, kentte ipotekle satılan konut sayısı 9 bin 661 adet oldu.

Konut satışında diğer satış türlerindeki satış adeti ise 78 bin 499 olarak açıklandı. Diğer konut satışı türünde en fazla satışa ev sahipliği yapan kentte İstanbul olarak kayda geçti. Söz konusu satış türünde İstanbul’da satılan toplam konutun 12 bin 782 olduğu tespit edildi. İstanbul’u Ankara ve İzmir takip etti. Diğer konut satışı türünde en düşük rakamları gören kentler Hakkari ile Ardahan’da gerçekleşti. İki kentte de diğer satış türü ile yapılan satış sayısı sadece 5 oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.