Ana SayfaGündemKredi Kartı Aidatlarını Boşuna Ödemeyin

Kredi Kartı Aidatlarını Boşuna Ödemeyin

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi kartı aidatları son zamanlarda tekrar gündeme gelmeye başladı. Tüketici lehine yeni eklenen maddelerin ardından tüketicileri yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. 

Bir araştırma yapıldığı zaman kredi kartı kullanımının her geçen gün daha fazla arttığı tespit edilmişti. Bunun ardından 22 milyon kişinin kredi kartı kullanıcısı olduğu tespit edildi. Pek çok kişinin tek bir kredi kartı ile yetinmediğini düşündüğümüz zaman aktif olarak kullanılan kredi kartı sayısı 59 milyona kadar çıktı. Kişi başına iki ve daha fazla kredi kartının düştüğü anlaşıldı. 

Kredi kartı kullananların en çok şikayet ettiği konuların başından yıllık olarak tüketicilerden alınan kredi kartı aidatları yer almaya başladı. Aidatların para tuzağı olduğunu düşünen pek çok kullanıcının kredi kartı kullanmaktan vazgeçtikleri ortaya çıkmıştı. Bu durum mahkemede büyük ses getirmiş konu hakkında çeşitli şikayetler gündeme gelmişti. Daha önceki yıllarda hayata geçirilen düzenlemeler düşünüldüğü zaman mahkemeye başvurarak kredi kartı aidatlarından kurtulmak ve ödenmiş olan aidatları tekrar alabilmek mümkün olarak ifade ediliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından konu hakkında yeni bir düzenleme yapılmış ve aidat ücretlerinin büyük oranda indirildiği açıklanmıştı. Tüketicilerin dava açarak ödedikleri rakamları alabilecekleri belirlendi ancak bu süreçte birde avukat ve mahkeme masrafları ortaya çıkacağında dolayı dava açmaya korktukları öğrenildi. 

Ancak yeni yapılan bir düzenleme sonrasında sözleşmeye tüketicinin lehine olan bir madde daha eklendiği öğrenildi. Bu maddeye göre artık bankalar müşterilere istedikleri süre boyunca aidatsız kart vermek zorunda kalacaklar. Ayrıca bazı özel durumlarda kredi kartı aidatının alınmamasına karar verildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.