Ana SayfaGündemMerkez Bankası Başkanı Çetinkaya'dan Önemli Açıklamalar

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’dan Önemli Açıklamalar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulunurken izlenecek olan para politikaları konusunda da bazı değerlendirmelerde bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankasının genel kurul toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya önemli açıklamalarda bulundu. 2016 yılında yaşanan ekonomik sorunların üstesinden gelebilmek için nasıl yöntemlerin kullanıldığı yönünde bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamalara göre enflasyon görünümüne karşı sıkı, dengeleyici ve finansal istikrarı sağlayacak bir politika duruşu sergilediklerini ve bu durumu korumak için büyük çaba gösterdiklerini dile getirdi. 

2016 yılında Türkiye’de meydana gelen ekonomik sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu sürecin küresel ekonomi politikalarının belirsizliği, ABD politika faiz beklentilerinin beklenenden daha fazla çıkması tüm gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de bazı sorunların meydana gelmesine yol açtı. Bu süreç Türkiye’yi ekonomik anlamda olumsuz etkilediği için zor bir sürecin yaşanmasına yol açtı. Döviz kuru bir anda yükseldi bunun karşılığında Türk lirası hızlı bir şekilde değer kaybetti. Bu sürecin daha az hasarla atlatılması için kasım ayında para sıkılaştırma politikasına gidildiği açıklandı. Bu durum fiyat istikrarının korunması ve ekonomik temellerin çöküşünü engellemek amacıyla kullanılıyor. 

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya 2017 yılı ekonomik planlamaları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Yılın başında ekonomide bazı sıkıntıların ve kopuklukların gözlemlendiğini dile getiren Murat Çetinkaya bu konu hakkında önemli bir açıklama yaparak bu yılda istikrarın tamamen sağlanması için para sıkılaştırma politikalarına devam edeceğini özellikle belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.