Ana SayfaEkonomiTürk-İş Açıkladı! Yoksulluk sınırı 4,944 TL’ye Yükseldi

Türk-İş Açıkladı! Yoksulluk sınırı 4,944 TL’ye Yükseldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk-İş Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırlarını açıkladı. Türk-İş araştırması açlık sınırının bin 518 TL, yoksulluk sınırının ise 4 bin 944 TL olduğunu gösterdi.

Türk-İş 4 kişiden oluşan bir aileyi baz alarak yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmanın merkezinde çalışan kesimin geçim şartlarını belirlemek ve ana ihtiyaçların fiyat değişimini tespit etmek yer alıyor. Bu kapsamda her ay düzenli olarak yapılan araştırma Türkiye’deki açıklık ve yoksulluk seviyelerini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Türk-İş araştırmasına konu olan 4 kişiden oluşan bir ailenin sağlıklı ve yeterli derecede beslenebilmesini içeren açlık sınırı, Nisan ayında bin 518 TL olarak belirlendi. Zorunlu diğer harcama kalemlerini içeren yoksulluk sınırı ise 4 bin 944 TL seviyesinde oldu.

Evli olmayan birinin yaşam maliyeti ise bin 899 seviyesine ulaştı. Nisan ayında Başkent’te ikamet eden 4 kişiden oluşan bir hanenin beslenme için yapacağı harcama tutarı, Mart ayına kıyasla yüzde 2,51’lik artış yaşadı.

Türk-İş araştırmasında yoğurt ve sütün fiyatında değişiklik tespit etmedi. Fakat süre ürünleri içerisinde yer alan peynirin fiyatı Türk-İş araştırmasına göre yükseldi. Fiyat artışına ev sahipliği yapan diğer bir besin ise balık oldu. Kırmızı et fiyatlarında ve tavuk etinde fiyat geçen ay seviyesinde kaldı. Tavuk ürünleri arasında yer alan yumurtanın tane fiyatı 5 kuruş indirim gördü.

Nisan ayı Türk-İş araştırmasında sebze ve meyve içeren sepet fiyatı Mart ayında 4 lira 15 kuruş idi. Nisan ayında söz konusu sepetin fiyatı 4 lira 17 kuruşa yükseldi. Sebzenin ortalama fiyatını geçtiğimiz ay 4 lira 37 kuruş olarak tespit eden Türk-İş, bu ayki fiyatların 4 lira 8 kuruşa indiğini ifade etti. Meyve fiyatları ise yaklaşık 1 lira zamlandı ve ortalama fiyat 4 lira 50 kuruş oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.