Ana SayfaEkonomiElektronik Yasağı Genişliyor! Sırada İngiltere ve Almanya Var

Elektronik Yasağı Genişliyor! Sırada İngiltere ve Almanya Var

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD bazı elektronik cihazları içeren yasağın genişletilmesi için çalışma başattı. Yasaklara İngiltere’de dahil edilecek!

İngiltere basınında çıkan haberler ABD’nin, ülkeye yapılacak olan uçuşlarda uygulamaya başladığı yasakların genişletileceği yönünde oldu. Uçak kabinlerinde laptop, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarının kullanılmasını yasaklayan ABD ilk etapta Müslüman ülkelere yönelik yaptırımlar uygulamıştı. İngiliz basınında çıkan haberlere göre ise yasak kısa bir süre sonra İngiltere’yi de kapsar hale getirilecek.

Konu hakkında ABD İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü de bu noktada bazı açıklamalar yapmış, yasağın genişletileceğiyle ilgili sinyaller vermişti. İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Gillian Christensen açıklamasında konu hakkında bazı görüşmeler yaptıklarını, değerlendirmelerin devam ettiğini ve gerekli görülmesi durumunda kabinde elektronik yasağının farklı havalimanları içinde söz konusu olabileceğine işaret etmişti.

ABD uçak kani içerisinde açıklanan elektronik cihazların kullanımını özellikle orta doğu ülkelerinden ülkeye yapılan uçuşlarda yasakladığını duyurmuştu. Yasaklı ülkeler arasında Türkiye’yi de dahil etmişti. Alınan bu karar ardından ülkeye uçacak olan yolcular yasağa tepki vermiş, birçok hava yolu şirketi ise farklı çözümler üretmişti. Hava yolu şirketlerinin büyük bölümü yolcularına ödünç bilgisayar hizmeti sunmaya başlamıştı.

İngiltere basınında çıkan son haber uygulamaya dahil edilirse İngiltere de elektronik yasaklı ülkeler arasına girmiş olacak. Yasağın başladığı orta doğu ülkeleri gibi, İngiltere’den ABD’ye uçacak yolcularda kabine laptop, cep telefonu ve tablet gibi cihazlarla kabul edilmeyecek.  

Konuyla ilgili uzmanların görüşü ise ABD’nin yasağı genişleteceği yönünde oldu. Söz konusu yasağa İngiltere’nin de dahil edilmesi sonrasında sırada Almanya’nın hatta Fransa’nın da ekleneceği düşünülüyor. ABD’nin yasak hakkındaki kararıysa önümüzdeki günlerde netleşecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.