Ana SayfaGündemOtomotiv, 27 Aydır Aralıksız Gaza Basıyor

Otomotiv, 27 Aydır Aralıksız Gaza Basıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv sektörü ihracat liderliğini devam ettirirken, Nisan ayının rakamları belli oldu. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği ihracatın Nisan ayında yıllık bazda yüzde 27 arttığını açıkladı.  Otomotiv ihracatı ise 2,1 milyar dolara yakın oldu.

OİB İhracat Rakamlarını Açıkladı!

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, otomotiv sektörünün Nisan ayı ihracat verilerini açıkladı. OİB açıklamasında yılın dördüncü ayında sektör ihracatının 2 milyar 903 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Sektörün gerçekleştirdiği dış satın 2017 yılının Mart ayında 3 milyar 100 milyon dolara yükselmiş, tarihi rekora bu ayda ulaşılmıştı. 2018 yılının Nisan ayı ise ihracatın en fazla yapıldığı ikinci tarih olarak kayda alındı. Son durumda otomotiv ihracatı, dış satımdaki yükselen trendine 27. ayında da devam etmiş oldu.

Sektör 4 Ayda 11 Milyar 130 Milyon Dolarlık İhracata İmza Attı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre yılın ilk dört ayında yapılan ihracat yıl bazında yüzde 20’lik artış kaydetti. Ocak-Nisan aylarından oluşan dönemde otomotiv sektörünün toplam dış satımı 11 milyar 130 milyon dolar olarak hesaplandı. Türkiye’nin toplamdaki ihracatının yüzde 21,5’lik payı ise otomotiv sektörünün oldu.

Diğer yandan otomotiv yan sanayi de Nisan ayında dış satıma hız verdi. Artış, bir önceki yıla kıyasla yüzde 30’u buldu. Yan sanayinin ihracatından elde edilen kazanç 953 milyon dolara yükseldi.

Aynı dönemde otomobil ihracatındaki artış yüzde 29 olarak açıklandı. Türkiye’nin otomobil ihracatından elde ettiği kazançsa bir milyar 245 milyon dolara çıktı. Eşya taşıma amaçlı kullanılan taşıt ihracatı yüzde 16’lık artış sonrasında, 473 milyon dolarlık rakama ulaştı. Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının ülkemiz ekonomisine katkısı 149 milyon dolar olarak kayda alındı.

Otomotiv sektörünün yan sanayisi Nisan ayında Almanya’ya yönelik dış satımı yüzde 30 yukarıya taşıdı. Fransa’ya yapılan ihracatsa aynı dönemde yüzde 41 arttı. Romanya ise yüzde 49’luk artışa ev sahipliği yaptı. Bu dönemde en iyi sıçrama Rusya’da gözlemlendi. İhracatın yüzde 76 arttığı açıklandı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.