Ana SayfaKOBİKOBİ Desteklerinden Yararlanmak için Başvurular Yarın Başlıyor!

KOBİ Desteklerinden Yararlanmak için Başvurular Yarın Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOSGEB’in düzenlediği KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı’ndan yararlanmak isteyenler için başvurular yarın başlıyor. 11 Eylül 2017 tarihinde başlayacak olan destek başvurularının detaylarını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıkladı.

KOBİ Destek Tutarları Ne Kadar?      

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı kapsamında yapılacak olan başvurular yarın başlıyor. İmalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere sağlanacak olan desteklerde üst limitler de belli oldu. Geri ödemesiz KOBİ destekleri üst limiti 300 lira olarak belirlenirken, geri ödemeli KOBİ desteleri üst limitinin de 700 bin lira olacağı açıklandı. Devlet tarafından imalat sektöründeki KOBİ’lere sağlanacak olan desteklerin toplam tutarı 1 milyon lira.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB’in imalat sektöründeki KOBİ’lere destek sağlanması ile ilgili programın detaylarını açıkladı. Desteklerden yararlanmak isteyenlere başvuruların yarın yani 11 Eylül 2017 tarihinde başlayacağını hatırlatan Faruk Özlü, programdan yararlanarak devlet desteği alacak olan KOBİ’lerin projelerinin hangi alanlarda olması gerektiği ile ilgili de bilgiler verdi.

Desteklerden Hangi Alanlardaki Projeler Yararlanacak?

Bakan Faruk Özlü, yaptığı açıklamada imalat sanayi sektöründe faaliyette olan KOBİ’lere sağlanacak olan desteklerden bilişim teknolojilerinde alt yapı güçlendirmeleri yapılacak olan, enerji verimliliği sağlayan, yeşil üretime geçişi sağlayan, mühendislik olanaklarının ve yeteneklerinin geliştirilmesi ile ilgili olan, mikro ölçekli işletmeler için tasarım konulu, yeni pazarlara açılabilme ve ihracatın artırılmasına destek veren, katma değeri yüksek üretimlere geçiş konulu, yüksek – orta yüksek teknolojili ürün üretimi yapılacak olan, üretilen nesnelere internet entegrasyonu sağlamak amaçlı geliştirilen projelerin bu desteklerden yararlanacağını açıkladı.

KOBİ Destekleri Başvuru Şartları Nelerdir?

Faruk Özlü, bu desteklerden yararlanmak isteyen  orta yüksek ve yüksek teknolojili ürün üretimi yapan KOBİ’lerin, KOSGEB sisteminde kayıtlarının olması ve bilanço usulünde defter tutan işletmeler olması gerektiğini söyledi. Orta ve düşük teknolojili üretimde yer alan KOBİ’lerin 2016 yılında minimum 300 bin lira net gelir elde etmiş veya minimum 3 çalışanlarının olması gerektiğini, KOBİ desteklerinden yararlanmak için 11 Eylül – 20 Eylül 2017 tarihleri arasında başvuru yapılması gerektiğini de belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.