Ana SayfaEkonomiÇalışmadan Emekli Olmanın En Kolay Yolu!

Çalışmadan Emekli Olmanın En Kolay Yolu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışmadan emekli olmak mümkün mü? Çalışmadan nasıl emekli olunur? Ne kadar prim ödemek gerekir? İsteğe bağlı sigortalı olanların hakları nelerdir? İşte tüm bu soruların cevapları…

Herkesin hayali olan emeklilik sadece çalışanları kapsamıyor. İş hayatında aktif olarak rol almayanlarda emekli olabiliyor.

Çalışmadan emekli olmanın yolu isteğe bağlı olarak sigorta veya Bağ-Kur prim ödemesinden geçiyor. Çalışmadan emekli olmak isteyenlerin aylık bazda en az 568 liralık prim ödemesi yapması gerekiyor. Gerekli şartları tamamlayan kişiler prim ödemeleri sonrasında emeklilik hakkına kavuşuyor.

İsteğe bağlı olarak sigortalı olmanın ilk şartı 18 yaşından büyük olmak olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda sigortalı olarak çalışmayanlar, yurt içinde ikamet edenler, kendi işyeri olmayanlar, emeklilik durumu söz konusu olmayan kişiler ve iş görmezlik kapsamında herhangi bir gelir elde etmeyenler isteğe bağlı sigortanın tüm imkanlarından yararlanabiliyor.

İsteğe bağlı sigortalı olmanın şartları arasında yer alan “Türkiye’de ikamet etme” şartı, bazı ülkelerle imzalanan sözleşmeler gereğince söz konusu ülkelerde ikamet edilse dahi geçerliliğini koruyor.

İsteğe bağlı olarak sigorta primi ödemeleri 4/B statüsünde değerlendirilmeye alınıyor. Bu kapsamda kişilerin prim ödemeleri yüksek olurken, emekliliği hak ettiklerinde maaşları SKK bünyesinden maaş alanlara oranla biraz daha düşük seviyede oluyor.

Ne Kadar Prim Ödemek Gerekiyor?

İsteğe bağlı sigortalı olmak isteyen kişiler 2017 yılını kapsayan dönem için en az 568 lira 80 kuruşluk prim ödemesi yapmak zorunda! Bu tutardan daha fazla prim ödemek isteyenler ise bu konuda 4 bin 266 liraya kadar aylık prim ödemesi yapabiliyor.

Çalışmadan hem emekli olmak hem de genel sağlık sigortası hizmetlerinden yararlanmanın yolu da isteğe bağlı sigortalı olmaktan geçiyor. İsteğe bağlı sigorta ödeyen kişiler sağlık hizmetlerinden kendileri yararlandığı gibi, bakmakla yükümlü olduğu kişilerde GSS’dan faydalanabiliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.