Ana SayfaGündemİlk Kez Ev Alacaklara Devlet Yardımı Geliyor

İlk Kez Ev Alacaklara Devlet Yardımı Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet tarafından ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir müjde verildi. Konut hesabı açıp yatırım yapanlara devlet tarafından 15 bin liralık bir desteğin verileceği belirtildi. 

Devlet tarafından vatandaşlara verilen sosyal yardımlar her geçen gün dikkat çekmeye devam ediyor. Vatandaşların hayatlarına devam edebilmeleri ve yoksul bir hayat sürmelerinin engellenebilmesi için devlet tarafından verilen sosyal yardımlar son derece önemli bir durum olarak değerlendiriliyor. Yapılan yardımların vatandaşların hayata tutunmalarında önemli bir payı olduğu konuşuluyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan yardımların ardından sadece 2016 yılına bakıldığı zaman 32 milyar liralık bir yardımın yapıldığı belirlendi. 

Sosyal yardımların yapıldığı alanlarda da büyük bir genişlemenin yaşandığı ifade edildi. Artık pek çok kişinin bu yardımlardan sorunsuz bir şekilde faydalanması için imkan tanınıyor. Son yıllarda vatandaşları en çok zorlayan durumlardan birisi ev sahibi olmak olarak biliniyor. Maddi imkansızlıklar, piyasa şartlarının dengesizliği konut sahibi olmayı zorlaştırmaya başladı. Bunun üzerine devlet tarafından ilk kez konut alacak olan vatandaşlara destek verilmeye başlandı. Konut hesabı açtırarak birikim yapan vatandaşlara birikimlerinin karşılığında 15 bin liraya kadar destek verileceği öğrenildi. Ancak yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların üzerlerine kayıtlı herhangi bir tapunun bulunmaması gerekiyor. 

18 yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olan her vatandaşın konut hesabı açtırabileceği öğrenilirken 18 yaşından küçük vatandaşların velilerin izni ile hesap açtırabilecekleri açıklandı. İlk kez evini alacak kişilerin birikimlerine oranla en fazla 15 bin lira olmak üzere devlet desteğinin verildiği açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.