Ana SayfaGündemKadın İstihdamına Destek Artıyor!

Kadın İstihdamına Destek Artıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet tarafından kadınların çalışma hayatı içerisinde desteklenmesi, istihdamın artırılması için verilen desteklerin arttığı tespit edildi. Bunun ardından hem çalışan hem de çalışmayan annelere özel destekler devam ediyor. 

Kadınları çalışma hayatı içerisinde desteklenmesi ve kadın istihdamının artırılması için yeni düzenlemelerin yapılmasına karar verildi. Bu düzenlemelerin ardından anne olan kadınların bebek sahibi olduktan sonra işi bırakmamaları ve istihdam oranlarında herhangi bir eşitsizliğe neden olmamaları için desteklenmelerine karar verildi. Bu sayede çalışan ve bebek sahibi olan kadınların devlet tarafından desteklenerek çalışmaya teşvik edildikleri ifade edildi. Bu desteklerin en başında çocuk parası geliyor. 2015 tarihinden itibaren doğum yapan kadınlar için doğum yaptıkları her çocuk için farklı meblağlarda çocuk paralarının ödenmesine karar verildi. İlk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve son olarak 3. çocuk için 600 lira verileceği açıklandı. 

Doğumdan sonra kadınlara aynı zamanda emzirme parasının verilmesine karar verildi. Doğumlardan sonra 2017 tarihi ile belirlenen rakamın 133 lira olduğu ifade edildi. Çalışan kadınların doğum yaptıktan sonra belirli bir süre işe gidemedikleri de hesaba katıldığı zaman bu sürecin maddi olarak karşılığı veriliyor. Yapılan yeni düzenlemeler sonrasında seçili illerde çalışan annelere aylık 500 lirayı bulan dadı yardımının yapıldığı biliniyor. 

İstihdam seferberliği kapsamında kadınlara öncelik verilmesi uygun görülürken bu anlamda 733 liralık bir maddi desteğin verildiği ifade edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen destek sonrasında kendi işini kurmak isteyen kadınlara 15 bin liralık faizsiz kredi desteği verilenler arasında yer alıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.